Főleg a Pinteresten a legnépszerűbb az a szendvics, ami „mountain pie” művésznéven fut, de igazából egy sült sajtos szendvicsről van szó, megbolondítva paradicsomszósszal és szalámival. Ez egy pizza szendvicsbe bújtatva – ennyi pedig már elég is nekünk ahhoz, hogy itthon is el akarjuk készíteni.
Az eredeti recept szerint pepperonit kellene hozzá használni, de az túl fűszeres, sőt, nyomokban csípőset is tartalmazhat, így lecseréltük csemege szalámira, mert tekintettel vagyunk a gyerekeinkre, akik vérig sértődtek volna, ha emiatt nem tudnak enni a pizzaszendvicsből. Azt is írja a recept, hogy mindenképp négyzet alakú, öntöttvasból készült szendvicssütőben kell sütni, de erre csak egy félkacaj hagyta el a szánkat, mert az bizony nincs minden háztartásban, ezért úgy döntöttünk, hogy a jól bevált palacsintasütő is megteszi, pont jól ki tud benne sülni a szendvics.
Tipp
Ne kövesd el a mi hibánkat, és inkább várd meg, hogy a szendvicsek oldalán szökni kezdjen a sajt, akkor lesz igazán finoman folyós.
Így készül a pizzaszendvics
Hozzávalók:
- szendvicskenyér (vagy amilyen van otthon)
- vaj
- pizzaszósz
- mozzarella (vagy bármilyen más sajt, amit szeret a család)
- pepperoni (vagy olyan húsféle, amit meg is esznek a gyerekek)
Az elkészítését nézd meg a galériában lépésről lépésre:
Via; Kiemelt kép: Pexels