Tény, hogy az amerikai palacsinta klasszikus változata nem épp reformétel, azonban ez a finomság is elkészíthető kímélő verzióban. Íme, a recept!
Hozzávalók:
- 125 g zabliszt (fehér liszt helyett)
- 2 tojás
- 150 ml mandulatej (tehéntej helyett)
- csipet só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- gyümölcsök, ízlés szerint
- kókuszolaj (napraforgóolaj helyett)
Így készül:
- A zablisztet, a tojást, a tejet, egy evőkanál kókuszolajat, a sót, valamint a sütőport öntsd egy nagy tálba!
- Kézi habverő segítségével keverd csomómentesre a tésztát!
- A palacsintasütőt kend ki kókuszolajjal és hevítsd közepes hőfokon!
- Egy palacsintához nagyjából három evőkanálnyi tésztát csorgass a serpenyőbe, majd süsd ki!
- A palacsintákat gyümölcsökkel tálald! Passzolnak hozzá a bogyós gyümölcsök, a banán, de az őszi-téli időszakban olcsóbban elérhető alma is. Ha marad belőle, tárold a hűtőben, még másnap, akár hidegen fogyasztva is finom.