A paradicsomos cukkiniragu nagy kedvenc, de ezúttal egy különleges növény egészíti ki a receptet. Az okra – vagy más néven bámia – rendkívül népszerű Afrikában, Indiában, és mindenhol, ahol fontos az egészséges táplálkozás.
A zöldes színű okra kívülről a paprikára hasonlít, és egyik előnye a magas rosttartalma. Íze semleges, bátran ízesíthetjük kedvünkre. Hamar elkészül, akárcsak a cukkini, így egy kis kölessel körítve villámgyorsan elkészül a finom, könnyű, egészséges ebéd.
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- kevés olaj
- 2 karcsú cukkini
- 30 dkg okra
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hámozottparadicsom-konzerv
- oregánó
- 2 babérlevél
- 1 kávéskanál cukor
Az okrával készült paradicsomos cukkiniragu elkészítését megtalálod a Tétova Ínyenc blogon.