Gasztro

Belga csokoládékészítő-mester lett a világ legjobb cukrásza

A mester termékei a luxuskategória csúcsát képviselik.

Egy belga csokoládékészítő-mestert választott meg a világ legjobb cukrászának egy független újságírókból álló zsűri a World Pastry Stars nevű olasz szervezet e heti rendezvényén.

A minimalista stílusáról ismert Pierre Marcolini csokoládéi igazi luxusajándéknak számítanak, egy-egy doboz édesség ára a 100 eurót (36 ezer forintot) is meghaladja. A mesternek negyven boltja van Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban és Kínában.

A díj hétfői átadáskor Marcolini elmondta, hogy úgy tekint az elismerésre, mint a cukrászat és a csokoládé világának megreformálására irányuló küldetése igazolására.

A belga Pierre Marcolini lett a világ legjobb cukársza

Pierre Marcolini csokoládécsodái a luxus csúcsát képviselik (Fotó: Marcolini.com)

Az 56 éves cukrász, aki 25 évvel ezelőtt nyitotta meg első boltját Brüsszelben, reméli, hogy a csokoládé segít némi vigaszt nyújtani az embereknek a koronavírus-járvány idején.

Belgium azóta büszke csokoládékészítési hagyományára, hogy több mint egy évszázaddal ezelőtt, 1912-ben Jean Neuhaus megálmodta a pralinét.

Komoly vetélytársakat jelentenek azonban az ország számára a külföldi csokoládékészítők – Kanadától Malajziáig –, amelyek úgy reklámozzák termékeiket, mint „belga stílusú” vagy „belga recept alapján készült” édességeket.

Belgium több mint 200 csokoládégyárral, valamint kétezernél is több csokoládébolttal, múzeummal, csokoládétematikájú túrával és workshoppal büszkélkedhet.

Még több csokoládé az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top