Gasztro

Több millió amerikai hiszi azt, hogy a csokis tej a barna tehenekből jön

Az elnökválasztás kapcsán sorra jönnek ki Amerikában a közvélemény-kutatások eredményei, de időnként a politikánál fontosabb dolgokról is kikérik az amerikaiak véleményét: például arról, tudják-e, honnan származik a csokis tej.

Az Innovation Center for Food and Dairy (Tej- és Ételinnovációs Központ) által végzett felmérésben többek között arról kérdezték az amerikaiakat, tudják-e, honnan származik a csokis tej. 48 százalékuk bevallotta, hogy fogalmuk sincs róla, 7 százalékuk pedig egyenesen úgy gondolta, hogy a csokis tejet a barna teheneknek köszönhetjük – hozta le a megdöbbentő információt a brit unilad.

A barna tehén nem ad csokis tejet (fotó: Pixabay)

A barna tehén nem ad csokis tejet (fotó: Pixabay)

Igazából a felmérés még 2017-ben készült, de csak most kezd igazán nagy hullámokat vetni, ugyanis kiszámolták, hogyha az ezerfős felmérés 7 százalékát kivetítik a teljes amerikai felnőtt lakosságra, az azt jelenti, hogy 16,4 millió felnőtt amerikai hiszi úgy, hogy a csokis tej egyenesen a barna tehenek tőgyéből érkezik. A felmérésből az is kiderült, hogy az amerikaiak mindössze 5 százaléka nem fogyaszt tejterméket, vagyis egy igazán tejszerető nemzetről beszélünk.

Csokis édességek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top