Vilmos herceget és Katalin hercegnét azóta kedveljük, hogy az egyetemen egymásra találtak, és most kiderült, hogy Vilmos úgy hódította meg Katalint, hogy lenyűgözte ezzel a bolognai spagettivel.
Nem véletlenül került most elő ez a recept, hanem azért mutatta be a nagyközönségnek Vilmos herceg, mert egy jótékonysági szakácskönyvben szerepel ezzel a bolognai spagettivel 120 más celebrecept mellett. Katalin hercegné ennyit fűzött Vilmos főzési tudományához: „Az egyetem alatt Vilmos sokszor főzött mindenféle ételt, szerintem azért, hogy engem lenyűgözzön a tudásával.”
Vilmos herceg bolognai spagettije
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 30 gramm vaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 2 zellerszár
- 350 gramm darált marhahús
- 250 ml fehér száraz bor
- 120 ml tej
- csipetnyi frissen őrölt szerecsendió
- 400 gramm konzerv darabolt paradicsom
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 250 gramm spagettitészta
- 50 gramm parmezán sajt
- 2 evőkanál petrezselyem
- só, bors
Elkészítése:
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és vajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a karikázott sárgarépát és zellerszárat, így főzzük pár percig a zöldségeket.
- Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, ezután mehet bele a fehérbor. Miután elpárolgott a bor főzés közben, hozzáadjuk a tejet és a szerecsendiót, megint hagyjuk rotyogni, míg elforrja magát a tej a zöldséges húsról, és csak utána öntjük bele a paradicsomkonzervet és a sűrített paradicsomot, fűszerezzük sóval és borssal, majd kis lángon, fedő nélkül hagyjuk főni a szószunkat.
- A tésztát közben kifőzzük sós vízben. Amikor kész, bőven szórunk rá friss, apróra vágott petrezselymet és reszelt parmezán sajtot tálaláskor.
Bár Vilmos herceg hozzátette a recepthez azt is, hogy ne számítsunk semmi extra ízélményre, mert nem tartja magát nagy szakácsnak, de a jó ügy érdekében átadja azt a kevéske tudását, úgyhogy mi azért ki fogjuk próbálni Vilmos jótékonysági, rendhagyó bolognai spagettijét.
Nézd meg, hogyan főz együtt Vilmos és Katalin: