nlc.hu
Gasztro
Vilmos herceg bolognai spagettije

Vilmos herceg bolognai spagetti receptje, amivel lenyűgözte Katalint

Azt hittük, nem tudunk már jobban rajongani Vilmos hercegért, erre tessék: előállt annak a bolognai spagettinek a receptjével, amivel meghódította Katalint.

Vilmos herceget és Katalin hercegnét azóta kedveljük, hogy az egyetemen egymásra találtak, és most kiderült, hogy Vilmos úgy hódította meg Katalint, hogy lenyűgözte ezzel a bolognai spagettivel.

Nem véletlenül került most elő ez a recept, hanem azért mutatta be a nagyközönségnek Vilmos herceg, mert egy jótékonysági szakácskönyvben szerepel ezzel a bolognai spagettivel 120 más celebrecept mellett. Katalin hercegné ennyit fűzött Vilmos főzési tudományához: Az egyetem alatt Vilmos sokszor főzött mindenféle ételt, szerintem azért, hogy engem lenyűgözzön a tudásával.”

Vilmos herceg bolognai spagettije

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 30 gramm vaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 zellerszár
  • 350 gramm darált marhahús
  • 250 ml fehér száraz bor
  • 120 ml tej
  • csipetnyi frissen őrölt szerecsendió
  • 400 gramm konzerv darabolt paradicsom
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 250 gramm spagettitészta
  • 50 gramm parmezán sajt
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • só, bors
Vilmos herceg bolognai receptje

Vilmos herceg 2011-ben Montrealban főzött (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

  1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és vajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a karikázott sárgarépát és zellerszárat, így főzzük pár percig a zöldségeket.
  2. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, ezután mehet bele a fehérbor. Miután elpárolgott a bor főzés közben, hozzáadjuk a tejet és a szerecsendiót, megint hagyjuk rotyogni, míg elforrja magát a tej a zöldséges húsról, és csak utána öntjük bele a paradicsomkonzervet és a sűrített paradicsomot, fűszerezzük sóval és borssal, majd kis lángon, fedő nélkül hagyjuk főni a szószunkat.
  3. A tésztát közben kifőzzük sós vízben. Amikor kész, bőven szórunk rá friss, apróra vágott petrezselymet és reszelt parmezán sajtot tálaláskor.

Bár Vilmos herceg hozzátette a recepthez azt is, hogy ne számítsunk semmi extra ízélményre, mert nem tartja magát nagy szakácsnak, de a jó ügy érdekében átadja azt a kevéske tudását, úgyhogy mi azért ki fogjuk próbálni Vilmos jótékonysági, rendhagyó bolognai spagettijét.

Nézd meg, hogyan főz együtt Vilmos és Katalin:

Via

Olasz sütiket is süssünk utána!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top