nlc.hu
Gasztro

Mókusétterem

Éttermi színvonalon eteti a nő a verandájára tévedt mókust

Cserébe már kapott borravalót az állattól. A mókus naponta visszajáró vendég.

A georgiai Atlantában élő Angela Hansberger gasztroújságíróként dolgozik, és roppantul hiányzik neki az étteremlátogatás, ezért a pandémia során úgy döntött, hogy saját maga rendez be otthon egy kis éttermet, csakhogy nem embereknek, hanem a verandájára látogató mókusnak.

„Szorongtam, stresszeltem attól, ami hirtelen ránk szakadt – mondta a CBS-nek. – Nagyon sajnáltam mindenkit, aki a vendéglátóiparban dolgozik.” 

Angela elmesélte, hogy a mókusprojekt akkor kezdődött, amikor a nagybátyja küldött neki egy apró asztalt. „Leraktam a verandára, míg kivittem a kukához a szemetet, és amikor sétáltam vissza a kukától, észrevettem, hogy ott ül egy mókus, de pont úgy, ahogy egy ember is ül az asztalnál. Adtam neki némi diót, amit nem használtam fel egy pitéhez, ő pedig megette. Másnap reggel ugyanígy tettem, és a mókus jött minden egyes nap. Néha csak ül az üres asztalnál, és várja, hogy megjelenjek.”

A nő végül elkezdett a mókusnak különböző éttermi fogásokat felszolgálni, sőt el is nevezte az állatot Thelonious Munknak. „Utánanéztem, mit ehet egy mókus. A legtöbb fogásban van dió, gyümölcsök és valami gabona.” 

Angela közben szerzett apró étkészletet is, ezzel meg is terít szépen az állatnak, aki egyszer csak mindenféle leveleket hozott az asztalhoz. „Ezt úgy vettem, hogy kapok némi jattot a munkámért” – jegyezte meg nevetve a nő.

(via)

Állati: 

mókus a virágok közt

Illusztrációs mókus / Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top