A töltött kenyér remek alternatíva, ha gyorsan ennél valami meleget és finomat, de akkor is megmentheti az estét, ha vendégeket vársz, és nincs sok időd sütni-főzni. Egyszerű, gyors és isteni finom recepteket mutatunk.
Mustáros csirkével töltött kenyér
Ha diétázol, vagy egyszerűen csak szeretnél lightosabb töltött kenyeret készíteni, ne keress tovább, ez a neked való recept.
Hozzávalók:
- 1 teljes kiőrlésű cipó
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg mozzarella sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg reszelt Grana Padano
- 2 evőkanál mustár
- vaj
- ízlés szerint só, bors, zöldfűszer
Elkészítés:
Első lépésként készítsd el a tölteléket: serpenyőben dinsztelj meg hagymát, vágd csíkokra a csirkemellet, kenegesd meg mustárral, sózd, borsozd, majd süsd ki a hagymás olajban. Közben kapcsold be a sütőt, és állítsd 180 fokra.Ha kész a hús, a kenyeret felülről srégen vagdosd be, de csak a 2/3-áig, hogy az alja egyben tartsa majd.
A vajból vágj kis szeleteket, hogy a résekbe tudd tűzködni, majd következzenek a csirkemell csíkok és a felkockázott mozzarella. A kenyérbe felváltva tűzd a sajtot és a húst. Végezetül kend meg a kenyér tetejét egy kis vajjal, reszelj rá Grana Padano sajtot, és szórj rá zöldfűszereket. A töltött kenyeret tedd egy sütőpapírral kibélelt jénai tálba, helyezd rá a tetejét, és irány a sütő, körülbelül 20 percre! Ez után vedd le a jénai tetejét, és süsd még 5 percig, hogy finom, ropogós legyen.
Magyaros töltött kenyér
Ha a csirkés töltött kenyér helyett valami igazán magyarosra vágysz, akkor mutatunk egy, még az előbbinél is egyszerűbb, de tagadhatatlanul laktatóbb receptet.
Hozzávalók:
- 0,5 kg kenyér
- 10 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg sonka
- 30 dkg trappista
- 1 nagyobb fej lila hagyma
- vaj
- petrezselyem
Elkészítés:
Először kockázd fel a hozzávalókat, és tisztítsd meg, majd vágd cikkelyekre a hagymát. Harántirányban irdald be a kenyér tetejét, az előzőekhez hasonlóan a kétharmadáig, majd kezdődhet a tűzdelés. A kenyér réseibe felváltva tűzz kolbászt, szalámit, melléjük pedig lila hagymát és vajat. Végül minden vágatban rejts el egy-egy kocka sajtot, a kenyér tetejére tegyél még egy kis vajat, és szórd meg petrezselyemmel. A kenyeret helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, takard le alufóliával, és 180 fokon süsd 20 percig. Ezt követően vedd le a fóliát, és azért, hogy szép, piros legyen a teteje, adj a töltött kenyérnek még 5 percet a sütőben.
Olasz töltött kenyér
Ha szereted az olasz ételeket, akkor készítsd el ezt a töltött kenyeret. A töltött kenyér és a pizza új dimenzióját már megismertettük veletek, de garantáljuk, hogy ez a recept is a kedvetekre lesz!
Hozzávalók:
- 1 ciabatta
- 20 dkg paradicsom
- 25 dkg mozzarella
- 30 dkg pármai sonka
- olívaolaj
- bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Mártsd forró vízbe a paradicsomokat, hámozd meg őket, vágd félbe és igyekezz kicsorgatni a levüket. Ezután dobd őket forró olívaolajba egy serpenyőbe, és 2-3 percig párold. Ha kész, vedd le a tűzről, add hozzá a sót, a borsot és a bazsalikomot. Ez után szeleteld fel a hozzávalókat, és a szokásos módon, harántirányban vágd be a ciabattát.
Tűzködd bele a sonkát, valamint a mozzarella sajtot, és melléjük rakj a bazsalikomos paradicsomból is. A tetejét locsold meg olívaolajjal, majd tedd be egy sütőpapírral bélelt tepsiben a sütőbe 20 percre, fóliával letakarva. A menetrend itt is ugyanaz mint az előző recepteknél: a 20 perc elteltével vedd le a fóliát, és süsd az olaszok kenyerét még további 5 percig.