nlc.hu
Gasztro
Omega-3 tojást tojnak a magyar tyúkok

Saját nevelés: Omega-3 tojást tojnak a Szent István Egyetem tyúkjai

Nemhogy a tyúk, hanem a tápanyag is világszenzáció.

A Sokszínű Vidék szerint elsősorban a várandós kismamák és születendő gyermekeik egészségét szolgálja a Szent István Egyetem és az egyik munkatársával közös, a Blue Seven Group Zrt. által fejlesztett legújabb szabadalom. Azt írják, hogy a termék hamarosan a hazai boltok polcain is elérhetővé válik. A tojás attól különleges, hogy a magas folsavtartalma, ami főként az első trimeszterben jelent kulcsfontosságú támogatást az egészséges magzati fejlődéshez. A kismamák számára – sőt már a babatervezés előtt – is javasolják a szakemberek a folsav rendszeres pótlását, a magzati velőcsövet lezáró folyamat ugyanis csak ennek jelenlétében lehet hibátlan.

mosolygó lágytojás

Fotó: Unsplash

Erre a folsavpótlásra kínál innovatív megoldást a szabadalmaztatott eljárás, mely lehetőséget nyújt okos- vagy kismama-tojás előállításához, mely a folsav mellett vasat, cinket, kolint, omega-3 esszenciális zsírsavakat, továbbá konjugált linol- és linolénsavakat is tartalmaz. 

A különleges tojás az egyetem egy másik 21. századi trendekbe illeszkedő élelmiszerfejlesztése, a SALAdMI vegetáriánus szalámi egyik alkotóeleme is lesz, így nem kizárólag kismamák fogyaszthatják, hanem közvetett módon mások asztalára is eljuthat majd. A különleges tojást tojó tyúkok takarmánya szintén exkluzív innováció, mely a legújabb kutatási eredmények és a modern technológia ötvözése révén készülhetett el.

A magas minőségű, egészséges tojást előzetesen a Szent István Egyetem Babati tangazdaságában állítják elő 2021 januárjától, lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy az agrárképzésben részt vevő hallgatók – a járványügyi előírások szigorú betartása mellett – ezáltal is hasznos gyakorlati tapasztalatokhoz jussanak.

Terhes nők a világ körül: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top