nlc.hu
Gasztro

Sörösdobozzal, nyolc éven át készített egy fotót

Egy sörösdobozzal, 8 éven át készült a világ leghosszabb exponálási idejű fotója

Regina Valkenborgh fotóművész 2012-ben egy sörözdobozból és egy fotópapírból készített fényképezőgépet, felszerelte a Bayfordbury Obszervatórium egyik távcsövére, majd megfeledkezett róla.

A brit Barnet and Southgate College fotótechnikusa nyolc évvel és egy hónappal később fedezte fel ismét a saját kezdetleges fotómasináját, valamint azt, hogy a feledékenységével sikerült elkészítenie a világ leghosszabb exponálási idejével készült képét – írja a hvg.

A sörösdobozzal készült fénykép (fotó: Regina Valkenborgh)

A sörösdobozzal készült fénykép (fotó: Regina Valkenborgh)

A szakembert nagyon meglepte, hogy a kép elkészült, mert korábban is voltak hasonló próbálkozásai, ám akkor a beszivárgó nedvesség rendre tönkretette a fotópapírt és a képet, ám ezúttal a hosszú idő ellenére sem történt ilyen baleset. A képen összesen 2953 fényív látható, melyek mindegyike a 2012 óta bekövetkezett napfelkeltéket és napszálltákat örökíti meg. Mostanáig a világ leghosszabb ideig exponált képe egy német fotóművészhez, Michael Weselyhez kötődött, de ő „csak” négy éven és nyolc hónapon át exponált.

Különleges fotókat nézegetnél?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top