Szabadidő

Rejtélyes fényjelenséget rögzített a vadkamera

A vadász nem tud magyarázatot adni a különös fotókra.

Kiss Lajos vadász a helyi vadásztársaság elnöke Tiszaalpáron, és évek óta használ vadkamerát, hogy tudja, merre mozognak az állatok. Nemrégiben azonban különös dolgokat rögzített az egyik készülék.

A kamera nyolc képet rögzített, de őz csak négy felvételen látszik. Pedig a szerkezet csak mozgásra exponál. Rejtély, a többinél mi hozta működésbe a kamerát – írja a Baon.hu.

Az első kép hajnali 5 óra 40 perckor készült, egy őz látható rajta, az etető mögötti erdő tetején félkörben éles fény jelenik meg. Olyan erős, mintha a nap sütne, de az nem lehetett, mert a fényjelenség az erdő előtt volt. Ekkor nyolc fok volt a levegő hőmérséklete.

A következő kép hét perccel később készült. Ekkor már kissé feljebb látható a fény, a következő képeken pedig lila színű kontúr jelenik meg. A földön két erős, egymás mellett lévő fénypont látható, olyan, mintha a lila csóvából jönne ki.

Ahogy múlik az idő, a fenti erős fény egyre kisebb lesz, a lila kontúr pedig függőlegessé válik. Az utolsó képet 7 óra 4 perckor rögzítette a kamera, ekkor már 29 fok volt a levegő hőmérséklete.

A vadásztársaság elnöke több kérdésre sem tudott magyarázatot adni. Honnan jöhetett az erős fénysugár, hogyan alakult ki a lila kontúr és a földön lévő erős fény? És hogyan emelkedhetett a levegő hőmérséklete alig másfél óra alatt 21 fokot? Kiss Lajos abban bízik, hogy valaki meg tudja fejteni a rejtélyt.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top