nlc.hu
Gasztro

Magyar tésztaételek Gerendai új éttermében

Túrós csuszával lép ki a fine diningból Gerendai Károly új étterme

A hely neve Nudli. Ez Gerendai első olyan helye, ahol bárki megmondja, hogy mi van a tányéron, és nem a séfnek kell megmagyaráznia.

Gerendai Károly neve pont olyan fontos a hazai fesztiválpiacon, mint a gasztronómiában. A Sziget fesztivállal Európa egyik legismertebb fesztiválját működtette, a Costes étteremmel pedig bezsebelték az első hazai Michelin-csillagot. Gerendai nevéhez köthető még a Costes Downtown és a Lupa Beach is. Egy, a Costesben tartott vacsorán már tavaly ősszel szó volt arról, hogy a következő lépcső egy tésztázó lesz, és hogy azt Jókuti András gasztrobloggerrel nyitja meg, noha azt senki nem várta, hogy a koronavírus-járvány második hullámában, amikor hazánkban az éttermek csak elvitelre vagy kiszállításra adhatnak ételt, a hely meg is nyílik.

Túrós csuszával lép ki a fine diningból Gerendai Károly új étterme

A Nudli (vagy ahogy a tulajdonosok nevezik) tésztakantin a magyar konyha kedvenc tésztaételeire épít. „A kevesek által elérhető fine dining szektor után végre lehetőségünk nyílik olyan éttermet nyitni, ahol tömegeket tudunk megszólítani. Különösen kedves a szívemnek, mert gyermekkorom nagy kedvenceit látom újra az étlapon. Egyfajta küldetésnek tekintjük a hagyományok ápolását: unikális hazai fogásokról van szó, amelyeket ebben a koncepcióban igyekeztünk a Costes szakmai tudását és a legjobb alapanyagokat ötvözve, mégis mindenkinek elérhető árakon megvalósítani” – mondja Gerendai Károly, amihez Jókuti hozzáteszi, hogy a magyar tésztaételekről semmit nem tudnak a világban, miközben (most idézzük őt) „a tészta egy univerzális szeretetnyelv, Ázsiától Amerikáig mindenhol értik és beszélik. Ideje megmutatni, hogy milyenek ezek az ételek kiváló alapanyagokból, gondosan elkészítve.”

Túrós csuszával lép ki a fine diningból Gerendai Károly új étterme

Az étlapon nincs is semmi faxni, olyan fogások szerepelnek rajta, mint a túrós csusza, a mákos nudli vagy a vargabéles, de van még krumplis- és káposztás tészta is. Kombináltabb fogás ennél a szombatos rakott bárány vagy a lecsós galuska.

A Nudli fogásait egyelőre csak a WOLTon lehet megrendelni, a kantin maga majd akkor lesz látogatható, amikor a kormány megengedi, hogy kinyissanak az éttermek. 

Főzz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top