nlc.hu
Gasztro

Covid-kompatibilis szülinapi torta

Ezzel a trükkel lesz COVID-kompatibilis a szülinapi torta

Az lifehacket bemutató tiktokos videó alatt mások is megosztották módszereiket.

A koronavírus elsődlegesen cseppfertőzéssel terjed, ez pedig azt jelenti, hogy nem feltétlenül biztonságos enni mondjuk egy születésnapi tortából, hiszen ha valaki elfújja a rajta lévő gyertyákat, akkor – amennyiben fertőzött – kórokozók kerülhetnek az édességre. Egy TikTok-felhasználó talált egy megoldást erre a problémára.

A lényeg, ha boltban vette valaki a tortát, akkor rajta kell hagyni a műanyag fedelet, majd nagyon óvatosan kis viaszt (vagy ragasztót) kell rá csepegtetni, majd a viaszpöttyökre rá kell tenni a gyertyákat, amik jó esetben a helyükön maradnak. A trükk persze saját készítésű tortával is működik, csak kell találni valamit, amivel le lehet fedni azt.

@krystal_rochelle_

Reply to @emilygski they didn’t fall 🙂

♬ Happy Birthday - Vitamin A

A videó alá posztolt kommentekben mások is megosztották, hogy ők milyen módszert alkalmaznak, bár azért nem mindegyik tűnik annyira életszerűnek: az addig rendben van, hogy valaki egy nagy torta helyett/mellett cupcake-eket készít, és minden vendég kap egy tortácskát, de hogy van, aki hajszárító segítségével fújja el a gyertyákat, az elég unortodox megoldás.

Az pedig már más kérdés, hogy sajnos ezzel a lifehackkel sem feltétlenül sikerül kivédeni azt, hogy elkapjuk a koronavírust, ha az ünnepelt vagy egy vendég fertőzött, bár valamelyest biztosan javít az esélyeinken. 

(via Delish)

Születésnapi torta

Fotó: Pixabay

Lifehackek koronavírus idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top