nlc.hu
Gasztro

Ehető festmények

Mézből, csokiból és más finomságokból készít festményeket az egyiptomi művész

A 25 éves művész saját speciális eszközöket talált fel: mézből, szirupból, lekvárokból és gránátalma levéből készíti festményeit.

Sally Magdy Murad fiatal egyiptomi festő, aki ikonikus arab személyiségek portréit festi meg mézből, csokoládéból, szirupból és egyéb nyalánkságokból.

Egy festményt vacsorára?

Egy festményt vacsorára? (Fotó: Sally magdy -سالي مجدي Facebook)

Míg legtöbbünk a járványt a Netflix előtt próbálja elviselni, az egyiptomi művész, Sally Magdy Murad új módszerekkel kísérletezett a tehetségének bemutatására. A tavalyi hosszú karanténidőszakban a 25 éves művész saját speciális eszközöket talált fel: mézből, szirupból, lekvárokból és gránátalma levéből készíti képeit.

„Gondolkodni kezdtem azon, mit használhatnék fel a képekhez, amit mindenki szeret, és rájöttem, semmi sem lehet jobb az ételnél. Miért ne festhetnék bizonyos ételekkel, amik amúgy is az ínyemre valóak?” – tette fel magának a kérdést a művész.

هنعمل تقرير حِلو ومش هنضحك ..! أنا : 😂🤦🏼‍♀️💛 من تقرير "اليوم السابع " تقرير مُصور لتاني مره عن موهبتي ورسوماتي هينزل الايام الجايه بإذن الله 🌼

Közzétette: ‎Sally magdy -سالي مجدي‎ – 2021. február 14., vasárnap

A festmények elkészítéséhez olyan egyszerű eszközöket használ, mint a kanál vagy a fogpiszkáló, amellyel igazán ki tudja dolgozni alakjait.

(via)

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top