nlc.hu
Gasztro

Kolbászevés miatt kapták el a rendőrök a betörőt

Sült kolbász segítségével kapták el a betörőt a német rendőrök

A betörés egy elég fárasztó meló, így nem csoda, hogy a betörő időnként megéhezik, amikor bejut a kiszemelt lakásba/házba. A német rendőrség ennek köszönhetően kapott el egy betörőt egy évtizeddel a betörés után.

2012-ben az Észak-Rajna-Vesztfáliában található Gevelsberg városában egy betöréshez riasztották a rendőrséget. Mire kiértek, az elkövető már rég felszívódott, ugyanakkor a helyszín átvizsgálása közben a rendőröknek feltűnt, hogy a konyhában az éhes betörő evett a helyi sült kolbászból. A helyszínelők DNS-mintát vettek a kolbászból, ugyanakkor a vizsgálat akkoriban nem járt eredménnyel. Közel egy évtizeddel később azonban a helyzet megváltozott, amikor a régen vett DNS-minta egyezést mutatott egy 30 éves albán férfi DNS-ével – írja a ladbible.com.

Ínycsiklandó bajor kolbász. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Ínycsiklandó bajor kolbász. Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A férfit egy másik ügy miatt tartóztatták le a német rendőrök, és az akkor vett DNS mutatott egyezést a régi betörésnél vett DNS-mintával. Ennek köszönhetően a hatóság kilenc évvel az eset után fogta el az elkövetőt. Mi ebből a tanulság? Ha betörőként megéhezik valaki, ne egyen a helyszínen, bármilyen ínycsiklandó falatokat talál a hűtőben. Érdemes megvárni a hazaérést még akkor is, ha odahaza nincs olyan finom kaja a frigóban.

Kolbászról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top