A tojáskrémnek karácsonykor ugyanúgy ott a helye az asztalon, mint húsvétkor, vagy egy szimpla hétköznap. Eheted reggelire, uzsonnára, és könnyű vacsorának is tökéletesen beillik.
Medvehagymás tojáskrém
Még mindig tart a medvehagyma szezonja, miért pont a tojáskrémből hagynánk ki?! Ez a verzió a tojáskrémes kosárkába is tökéletesen passzol, ha lila hagyma helyett medvehagymát használsz!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 7-8 szál medvehagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál mustár
- 3 evőkanál tejföl
- só, bors
Elkészítés:
Tedd fel a tojásokat hideg vízben főni, és főzd őket keményre. Ha megfőttek, várd meg, amíg kihűlnek, pucold meg őket, majd válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét.
A sárgájához add hozzá a mustárt, a szoba hőmérsékletű vajat, és a tejfölt, majd keverd el simára. Ezután vágd fel a medvehagymát egészen apróra, ugyanígy járj el a tojásfehérjével is, végül keverd el az egészet. Fogyasztás előtt 1 órára tedd be a hűtőbe a tojáskrémet!
Snidlinges tojáskrém
Ha szereted a zöldfűszeres krémeket, ezt a snidlinges tojáskrémet biztosan imádni fogod!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 csokor snidling
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só, bors
Elkészítés:
10 perc alatt főzd készre a tojásokat, majd miután kihűltek, pucold meg őket. A snidlinget tisztítsd meg, mosd meg, vágd apróra, majd keverd el a tejföllel és a mustárral. A tojásokat vágd fel apró kockákra, add a keverékhez őket, sózd, borsozd, és alaposan keverd össze a hozzávalókat. Letakarva tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek összeérjenek!
Sóskás tojáskrém
Ha a klasszikus tojáskrém helyett valami mást ennél, ezt a sóskát változatot próbáld ki! A sóska fanyarkás íze tökéletesen passzol a tojáskrémhez.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 3-4 levél sóska
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- só, bors
Elkészítés:
Főzd keményre a tojásokat, majd ha megfőttek, tedd őket egy hideg vízzel teli tálba, törd be a héjukat, és hagyd kihűlni őket. Így könnyebben lejön majd a héjuk. Ha már kihűltek, pucold meg őket, fogj egy nagy lyukú reszelőt, reszeld le őket, és keverd el a vajjal, a majonézzel, a mustárral, valamint a sóval és a borssal. A sóskaleveleket alaposan mosd meg, vágd fel apróra, ugyanígy járj el az újhagymával is, add a keverékhez, végül alaposan keverd el a tojáskrémedet. Némi hűtés után már eheted is!