nlc.hu
Gasztro

Képek: művészi pirítósok

Ez a japán ételművész csodálatos alkotásokat készít pirítósokból – képek

Manami Sasaki, japán művész számára egy szelet kenyér festővászonként működik, hiszen aprólékos munkával ehető képeket készít belőlük. De még milyeneket!
Manami Sasaki, pirítós, művészet

A minőségi reggelizés a szervezetünk számára is elengedhetetlen, de a japán művész kezei között ezek az étkezések egyenesen művészi szintre emelkednek.
A szó szoros értelmében, hiszen Sasaki órákon át képes tökéletes pontossággal vágni és elhelyezni a hozzávalókat a pirítósokon. A japán művész avokádót, hagymát, narancshéjat, kaprot és sok egyéb egészséges hozzávalót használ fel, úgy, hogy azok aztán egy apró, de annál csodálatosabb képet formáznak.

„Formák, ízek, textúrák és aromák széles skálája elevenedik meg egy darab pirítóson”

– mondta a művész a My Modern Metnek.

A művész karantén idején indította „Stay Home” (Maradj otthon) című sorozatát, amelyben a híres műalkotásoktól kezdve az Ikko Tanaka grafikáin át egészen a japán sziklakertek ábrázolásáig dolgoz fel témákat. Azóta rengeteg „ételképet” készített, és a fotókhoz mindig odaírja az összetevőket. 

Így:

Külső kódTörlésSzerkesztés

Fotó: Instagram

(Bored Panda, My Modern Met)

Még több csodálatos étel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top