nlc.hu
Gasztro

Kreatív ételkészítés zöldségből

Csodálatos ételkölteményekkel ösztönzi lányát az egyedülálló apuka az egészséges táplálkozásra

Lánya kedvenc meséit is megformázza zöldségből és gyümölcsből.

A kisgyerekek általában nem rajonganak a zöldségekért – ezt a legtöbb szülő tudja. Kivéve, ha olyan kreatívan nyúlunk a témához, mint ez az egyedülálló apuka, aki zseniális módon tette vonzóvá az egészséges táplálkozást kislánya számra. Michael Weeks gyönyörű alkotásokat készít az ételekből.

Csodálatos ételkölteményekkel ösztönzi lányát az egyedülálló apuka az egészséges táplálkozásra

Képünk illusztráció. Csodálatos ételkölteményekkel ösztönzi lányát az egyedülálló apuka az egészséges táplálkozásra (Fotó: Unsplash)

Michael szerint lánya, Sylvia sokkal szívesebben fogyaszt zöldségeket, mióta művészeti alkotásként eheti meg őket. A 37 éves férfinek ugyanis már elege lett a karantén alatt az elviteles kajákból, gondolta, jobb extra energiát fektetni a dologba, mert így mindketten jól járnak.

Michael alkotásai között szerepel Peppa malac, a Frozen-Jégvarázs szereplői, sőt még a mekis happy mealt is megcsinálta gyümölcsökből.  Mióta elkezdte ötletesebbé tenni az ételeket, Sylvia étvágya is növekedett.

„Pár éve, amikor egyedülálló szülő lettem, még kissé rutintalan voltam. A csirkefalatok és a sült krumpli voltak a mindennaposak. A gyümölcsös happy meal volt az első étel, amit viccként elkészítettem, ez adta az inspirációt, hogy más szórakoztató dolgokat is kitaláljak” – mondta el a kreatív édesapa.

Az apuka képei itt tekinthetőek meg.

Egyéb ételköltemények 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top