nlc.hu
Gasztro
Magyarország Tortája 2021. döntősök

Magyarország Tortája 2021: itt vannak a döntős torták!

Népszerű alapanyag volt idén az eper, a kávé és a tejföl is, de zöldségek is kerültek a tortákba.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt, aminek idén új alkategóriája is lesz, és ennek győztese a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája lesz.

Az ipartestület Facebook-posztja szerint idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, és magyar gasztronómia jellegzetes alapanyaga, a tejföl több versenytortában szerepet kapott idén, illetve  megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika. Azoknak, akik részt szerettek volna venni az Egy a Természettel versenyben, ebből az alapanyagból legalább egyet fel kellett használniuk: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza.

A döntőbe jutott torták:

Magyarország Tortája verseny:

  • Arany Ribiszke – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
  • Napraforgó – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)
  • Lúdas Matyi – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)
  • Szabacsi Rubató – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)
  • Őszi Pitymallat – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)

Egy a Természettel verseny:

  • Nimród – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)
  • Kikelet – Póti Éva és Rubint Regina (G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu)
  • Napraforgó – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
  • Csodaszarvas – Alena Garannikova (Cake and More by Garannikova, Budapest)
  • Erdei Kisvasút – Sulyok Ágoston (Mészáros Cukrászda, Szombathely)

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával természetesen idén is megrendezi a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között több különleges alapanyaggal is találkozott a zsűri: volt aki, tonkababbal, édesburgonyával, kuszkusszal, kölessel, tápiókagyönggyel dolgozott a klasszikus alapanyagok mellett, írja a Blikk.

A döntőbe a következő munkacímmel nevezett torták kerültek be:

  • Beszterce rózsája – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső Erdei
  • Nimfa – Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös
  • Havasi Málna – REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
  • Szedresem – AMI Süti, Monor
  • Zserbó Cukormentesen – REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
Magyarország Tortája

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete/Facebok

Az előző évek győztesei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top