Gasztro

Milyen új szokásokkal támogathatjuk immunrendszerünket? (x)

Az utóbbi egy évben nagyot fordult velünk a világ. A világgal együtt pedig mi magunk is sokat változtunk. Távolságot tartunk, többet mosunk kezet, és a maszk is a mindennapi öltözködésünk részévé vált. Reméljük, mielőbb visszakaphatjuk a régi életünket. De vajon mit érdemes tovább vinnünk új szokásainkból? – erről kérdeztük Schmidt Judit dietetikust.

Milyen hasznos új szokásaink lettek a pandémia alatt?

SJ: Az egészség az egyik legfőbb értékünk, ez most nagy tanulság. Bízom benne, hogy az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés a járvány elmúltával is prioritás marad. Sokkal tudatosabban vásárolunk, ritkábban, de átgondoltabban járunk boltba, megtervezzük a heti menüt. Olyanok is főznek otthon, akikre ez korábban nem volt jellemző. Többet kísérletezünk a konyhában, új technikákat, recepteket próbálunk ki, gondoljunk csak a kovászolási hullámra!

Mik azok a szokások, amiket érdemes lenne mielőbb elhagynunk?

SJ: A felborult étkezési ritmust, és a napközbeni nassolást! Ha napközben ránk törne az ehetnék a rendszeres főétkezések között, akkor készüljünk fel erre előre egészséges nassolnivalóval, s az össze-vissza evés és csipegetés helyett így például válasszunk nyers gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat vagy egy pohár joghurtot! Máris megoldottuk a tízórai, uzsonna kérdését. Az új, bogyós gyümölcs ízű Actimel joghurtitalok például nem csak finomak, de C-, B6- és D-vitamint is tartalmaznak, utóbbiból a javasolt napi mennyiség egyharmadát. Akiknek pedig az étrendjük cukortartalmára kell jobban odafigyelniük, azoknak a hozzáadott cukrot nem tartalmazó1 piros gyümölcsökkel ízesített Actimel a jó választás.

Milyen új szokásokkal támogathatjuk immunrendszerünket? (x)

Kézmosás, maszkviselés, távolságtartás – így védjük magunkat. De mit tehetünk a belső védekezőrendszerünk, az immunrendszerünk támogatásáért?

SJ: Az immunrendszerünk egy komplex rendszer, amelyet befolyásol a táplálkozás és a mozgás, de az sem mindegy, hogy mennyit pihenünk vagy milyen az alvásunk minősége. A különféle vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, zsírsavakat, probiotikumokat pedig az ételeinkkel juttatjuk be a szervezetünkbe. A táplálkozás egyik alapszabálya a változatosság. Kerüljük a szélsőséges, egyoldalú diétákat, és fogyasszunk minél többféle, szezonális alapanyagot! Így biztosítható, hogy testünk és immunrendszerünk semmiből se szenvedjen hiányt. Az étkezéseink összeállításában segítségünkre lehet a hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR*.

Minden palack Actimel a hagyományos joghurtkultúra mellett 20 milliárd L. Casei Danone-t tartalmaz, valamint D-vitaminban gazdag és B6-vitamin forrás, mely vitaminok hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez. Egy palack Actimel a kiegyensúlyozott, változatos étrend és egészséges életmód részeként fogyasztandó.

1Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetesen előforduló cukrokat tartalmaz!

*Az MDOSZ által összeállított táplálkozási ajánlásról bővebben az alábbi linken tájékozódhat: Okostányér | Okostányér (okostanyer.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top