nlc.hu
Gasztro

Auguszt cukrászda

Új cukrászdát nyit a legendás Auguszt-család

Auguszttal bővül Budapest vendéglátása.

Az Auguszt család ma is aktív leszármazottai a főváros három pontján viszik üzleteiket. Auguszt József legendás cukrászdája a Fény utcában, Auguszt-Arató Auguszta Budán, a XII. kerületben vár az Auguszt Pavilonban; testvére, Flóra pedig Pesten, a Kossuth Lajos utcában tölti dolgos munkanapjait az Auguszt Belvárosban. Hamarosan azonban néhány száz méter távolságban, a város történelmi múltú helyszínén nyit Auguszt-Arató Flóra és férje egy új cukrászdát.

Új cukrászdát nyit a legendás Auguszt-család

Auguszt Olga cukrászmester beszél az Auguszt Cukrászat 150 éves fennállásának alkalmából tartott sajtótájékoztatón és ünnepségen az Auguszt Pavilonban a főváros XI. kerületében 2019. szeptember 30-án (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Magyar Nemzeti Múzeum kertjében nyílik meg mintegy a 120 négyzetméter cukrászda, a teraszon kezdetben 24 ülőhellyel várják az édesszájú vendégeket. A helyszínt nyújtó Magyar Nemzeti Múzeum kérésére a cukrászda a Geraldine nevet viseli majd.

A Diningguide szerint Apponyi Geraldine mint elszegényedett grófi leszármazott dolgozott az 1930-as években a Magyar Nemzeti Múzeum kioszkjában, mielőtt az albán király felfigyelt a fiatal szépségre.

Várható nyitás: 2021. június elején.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top