3 zseniális házi szendvicskrém villámgyorsan

Petrás Gabriella | 2021. Május 20.
Ezekhez a házi szendvicskrémekhez semmilyen extra hozzávaló nem kell, nagyon gyorsan elkészülnek, és annál is gyorsabban elfogynak. Készítsd el te is a kedvencedet!

Ha nincs időd főzni, vagy egyszerűen csak megéheztél, és ennél valami laktatót, a szendvics tökéletes megoldás. Pláne az olyan szendvics, amire házi készítésű szendvicskrémet kensz!

Snidlinges-tonhalas szendvicskrém

Ha szereted a halat, akkor ez a tonhalas szendvicskrém a neked való! Tökéletesen passzol hozzá a vöröshagyma, de ha úgy tartja kedved, lila hagymával is készítheted.

A tonhalkrémbe nagyon jól illik a hagyma (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Szűrd át az aprított tonhalat, hogy a leve lecsorogjon, sózd, borsozd, szórd rá a petrezselymet, és add hozzá a citromlevet. Vágd egészen apróra a snidlinget, a vöröshagymát (vagy a lila hagymát), és keverd el a tonhallal. Végül kanalazd hozzá a tejfölt és a majonézt, alaposan keverd el a krémet, majd 1 órára tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Fokhagymás sajtkrém

Rajongsz az olaszos ízvilágért? Akkor ezt a sajtkrémet imádni fogod! Könnyű, krémes, és a bazsalikomtól igazán friss. Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, sajtkrémmel puffancsot is készíthetsz!

A sajtkrém paradicsommal az igazi (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A feta sajtot törd össze villával annyira, hogy krémes állagot kapj. Zúzd össze a fokhagymagerezdeket, majd jöhet az olívaolaj és a fűszerezés! Sózd, borsozd, add hozzá az oregánót és a bazsalikomot, majd mixerrel keverd teljesen krémesre. Eheted mártogatósként is sárgarépával, uborkával, angol zellerrel, és friss kenyérre, pirítósra is kenheted, paradicsom társaságában.

Currys-tojásos szendvicskrém

A tojáskrémet gyerekkorunk óta nem tudjuk megunni. A hagyományosat és az újító szellemű recepteket is kedveljük, mi most curryt adtunk hozzá.

A tojáskrémet képtelenség megunni (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tedd fel a tojásokat hideg vízben főni, és főzd őket forrástól számítva 6-7 perc alatt keményre. Ha megfőttek, törd be a héjukat, és tedd hideg vízbe őket – így könnyebben lejön majd a héjuk.
Ha kihűltek, pucold meg a tojásokat, és keverd el a sárgájukat a tejföllel, valamint a fűszerekkel. A tojásfehérjéket vágd apróra, majd add hozzá a krémhez, és keverd el. Fogyasztás előtt 1-2 órát hagyd állni a hűtőben.

Desszertre vágysz? Itt vannak a leggyorsabb édességek!

Exit mobile version