A töltött csirkemell elkészítése egyszerű, nem jár sok macerával, és rengeteg formában, variációban elkészíthető. Ráadásul a diétába is jól beilleszthető, ha megfelelő alapanyagokkal töltjük meg a csirkemellet, így feldobhatjuk a könnyen monotonná váló csirkemelles ételeket. Három olyan töltött csirkemell receptet hoztunk, aminek az egész család tuti örülni fog.
Spenóttal töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál só
- ¼ teáskanál fokhagymapor
- 110 gramm krémsajt
- ¼ bögre reszelt pramezán sajt
- 2 evőkanál majonéz
- 1,5 bögre friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A csirkemelleket meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a paprikával, fokhagymaporral, fél teáskanál sóval, majd alaposan belemasszírozzuk a húsba a fűszereket. Egy éles késsel félig hosszában kettévágjuk a csirkemelleket, ebbe a vágásba kerül majd a töltelék. Egy tálban kikeverejük a krémsajtot a partmezánnal, majonézzel, fél teáskanál sóval, apróra vágott fokhagymával – ezzel töltjük meg egy kanál segítségével a csirkemelleket. A sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a töltött húsokat és 25-30 perc alatt készre sütjük az egészet.
Baconbe tekert töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 50 gramm mascarpone
- ¼ bögre reszelt cheddar sajt
- ¼ bögre reszelt mozzarella
- 2 teáskanál petrezselyem
- ¼ teáskanál fokhagymapor
- só, bors
- 8 szelet bacon
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A csirkemellekbe vágunk hosszában egy zsebet, ebbe kerül majd a töltelék. Összekeverjük a mascarponét, cheddar sajtot, mozzarellát, petrezselymet és fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk – ezzel megtöltjük a csirkemelleket, majd mindegyik hús köré tekerünk két szelet bacont. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csirkemelleket (mellé szórhatunk újkrumplit, amit sózunk, borsozunk, meglocsolunk olívaolajjal), majd betoljuk a sütőbe 40 percre. Akkor van kész az ebéd, ha a bacon már jó ropogós a csirkemelleken.
Olaszos töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 100 gramm aszalt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál oregánó
- ½ teáskanál bazsalikom
- ½ teáskanál majoránna
- 200 gramm krémsajt
- 4 db csirkemell
- 4 db paradicsom
- olívaolaj
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, összekeverjük a passzírozott fokhagymával, fűszerekkel és krémsajttal. A csirkemelleket hosszában bevágjuk és ezekbe a résekbe osztjuk szét egyenlően a tölteléket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csirkemelleket, megkenjük olívaolajjal és a vékonyra szeletelt paradicsomokat ráhalmozzuk a tetejükre, majd betoljuk a sütőbe 20 percre, amíg aranybarna lesz a hús.