nlc.hu
Gasztro

Ritka homárok a boltban

Egy szemfüles vásárló mentette meg a nagyon ritka homárokat

Egy régebben halárusként dolgozó férfi szúrta ki, hogy az élelmiszerbolt akváriumában két ultraritka homár van.
Homár

Egy nyitott szemmel járó vásárlónak köszönhetően megmenekült a fazéktól egy nagyon ritka homár két példánya Angliában.

Joseph Lee a leicesteri Makro élelmiszerüzletben vásárolgatott, amikor az akváriumban észrevett két narancssárga színű kanadai homárt, amelynek darabját 25,50 fontért (10 ezer forint) árulták.

Az. átlagember számára a narancssárga szín valószínűleg egyáltalán nem furcsa, főzés után ugyanis nagyjából így néznek ki a homárok. Élve viszont sötétebb barnás-szürkés a színük (mint a fenti képen), hogy el tudjanak rejtőzni.

A régebben halárusként dolgozó Lee először azt hitte, játékhomárok vannak az akváriumban, annyira valószínűtlen volt a színük. Aztán amikor közelebb ment, nem akart hinni a szemének, mert a rákok mozogtak. A férfi sosem találkozott ilyen ritka homárokkal, állítólag 30 millióból egy ilyen fordul el.

Nem akarta, hogy ezek a különleges élőlények valakinek a tányérján végezzék, ezért szólt a bolt illetékesének. Szerencsére a részleg vezetője jó fej volt, így végül elajándékozták a különleges homárokat egy tengeri akváriumnak, ahol a látogatók is megcsodálhatják őket.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Pexels/Artem Zhukov)

Még több különleges homár:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top