nlc.hu
Gasztro

3 frissítő uborkasaláta recept

3 frissítő és krémes uborkasaláta köretnek, vagy könnyű vacsinak

Akár húsok mellé köretnek, akár könnyű vacsorának, ezek az uborkasaláták nem csak gyorsan elkészülnek, de nagyon finomak is! Próbáld ki te is őket, csak pár percet kérnek az életedből!

Nyáron egy kellemesen hűs uborkasaláta igazán üdítő, és sokszor önmagában is épp elég laktató. Olyan uborkasaláta-recepteket mutatunk, amiket ebédre és vacsorára is bátran ehetsz.

Paprikás-tejfölös uborkasaláta

A retró saláták koronázatlan királya ez a tejfölös uborkasaláta. Tökéletes pörköltek mellé, sült húsokhoz, vagy csak úgy, magában is kanalazhatod pirítóssal.

Frissítő uborkasaláta receptek

A klasszikus, a megunhatatlan tejfölös ubisali (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

• 1 nagyobb kígyóuborka
• 4-5 csipet só
• 1 mokkáskanál cukor (vagy 2 mokkáskanál stevia)
• 1 kis pohár 20%-os tejföl
• 2 teáskanál ecet
• 3-4 gerezd fokhagyma
• bors
• őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Mosd meg az uborkát, szeleteld fel egészen vékony karikákra, sózd meg, majd hagyd állni egy kicsit, hogy levet eresszen. Ezután csepegtesd le, add hozzá a cukrot, a fekete borsot, a zúzott fokhagymát, az ecetet, és a tejfölt, majd keverd el, a tetejére hints pirospaprikát, és el is készültél. 

Balkáni kapros uborkasaláta

Ha szereted a hagymás salátákat, akkor ez az uborkasaláta pont neked való!

Frissítő uborkasaláta receptek

Balkáni kapros saláta (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

• 2 nagyobb kígyóuborka
• 2 fej lila hagyma
• 2 dl natúr joghurt
• 2 dl tejföl
• 6-7 gerezd fokhagyma
• 1 mokkáskanál kapor
• 1 evőkanál olívaolaj
• só, bors

Elkészítés:

Alaposan mosd meg az uborkát, majd vágd közepes kockákra. Aprítsd fel a lila hagymát, zúzd össze a fokhagymát, és a kettőt ízesítsd sóval, majd önts hozzá olívaolajat, és hagyd állni fél órát. Ezután add hozzá az uborkához, szórd meg kaporral, öntsd hozzá a joghurtot és a tejfölt, alaposan keverd el, és már eheted is.

Tonhalas uborkasaláta

Ez a paradicsomos uborkasaláta majdnem görög saláta, de mégsem. Szerintünk annál sokkal finomabb!

Frissítő uborkasaláta receptek

Csavarj egyet a hagyományos görög salátán, és zseniális lesz a végeredmény! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

• 1 nagy kígyóuborka
• 5-6 szem koktélparadicsom
• ½ fej kaliforniai paprika
• 10 szem olajbogyó
• 5 dkg feta sajt
• 1 tonhalkonzerv
• 5-6 gerezd fokhagyma
• oregánó
• só, bors
• olívaolaj
• balzsamecet

Elkészítés:

Mosd meg az uborkát, és vágd fel kockákra. A koktélparadicsomokat vágd félbe, majd add az uborkához, dobd hozzá az olajbogyókat, valamint a feta sajtot, amit a kezeddel morzsolj bele a tálba. Egy pohárban keverd el a balzsamecetet az olívaolajjal, valamint a fűszerekkel és a fokhagymával, majd öntsd rá a salátára. Utoljára jöhet a tonhal, keverd el az egészet, és tálalhatsz is!

Még több receptötlet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top