A nyárhoz hozzátartozik a grillezés, bár jobb nem negyven fokban próbálkozni vele, ha nem akarunk spontán meggyulladni a grill mellett. A szakértők inkább tavaszi vagy őszi mókának javasolják a grillezést, de ettől még mi természetesen nyáron is beizzítjuk a kerti partikon a grillt, mert remek program a barátokkal, családdal közösen a sütögetés. Most grillezett csirkemellhez hoztunk három egyszerű köretet, ami tökéletesen illik hozzá és biztos sikert arathatunk vele az egész társaságban.
Mézes-vajas kukorica
Hozzávalók:
- 4 bögre víz
- 1 bögre tej
- 8 evőkanál vaj
- ½ bögre méz
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 6 cső kukorica
Elkészítése:
Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a tejet, vajat, mézet, pirospaprikát és sót. A kukoricákat félbevágjuk és belehelyezzük a vajas vízbe, majd közepes lángon nyolc percig főzzük. A legjobb frissen főve a grillezett csirkemell köreteként.
Brokkolis-fetasajtos tésztasaláta
Hozzávalók:
- 500 gramm tészta
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes brokkoli
- 2 evőkanál vörösborecet
- 220 gramm fetasajt
- 1 bögre olívabogyó
- só, bors
Elkészítése:
A tésztát feltesszük főni. Egy tálban összekeverünk 3 evőkanál olívaolajat a vörösborecettel és pár csipet borssal, majd félretesszük. Leszűrjük a tésztát. Egy lábosban felhevítjük a maradék egy evőkanál olívaolajat, ehhez adjuk a rózsákra szedett brokkolit és 5-7 perc alatt roppanósra pároljuk. A fetasajtot rámorzsoljuk a tésztára, a félbevágott, mag nélküli olívabogyókat is rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd nyakon öntjük a vörösborecetes szósszal és beleforgatjuk a brokkolit is. Úgy lesz a legfinomabb, ha a grillezés előtti este már elkészítjük és hidegen tálaljuk a grillezett csirkemellhez köretként.
Parmezános cukkini
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- ¼ bögre olívaolaj
- ½ bögre reszelt parmezán
- ⅓ bögre zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A cukkiniket vékonyra karikázzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Egy másik tálban összekeverjük a zsemlemorzsát a parmezánnal, sóval és borssal. Egy tepsiben elrendezzük szépen a cukkiniket, majd rászórjuk a zsemlemorzsás keveréket a tetejére és betoljuk a sütőbe: 30 percig alufóliával lefedve sütjük, majd levesszük róla és 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk a köretet.