A virsli azon ételek közé tartozik, amit sokan a gyerekkorunk óta szeretünk. Persze, ma már ezerféle virsliből választhatunk a juhbelestől a zacskóban főzhetőn át a vegán változatokig. Egy biztos: mi nem tudjuk megunni, mert villámgyorsan meleg ételt tehetünk az asztalra, és a végtelenségig variálhatjuk az elkészítési módját. Az igazán elszántak még tortát is készíthetnek belőle.
Gyors és könnyű rakott virsli
Ez az étel tökéletes vacsora, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, és nem akarsz órákat tölteni a konyhában. Nincs szükség semmilyen különleges hozzávalóra, éppen elég, ha van otthon finom, roppanós virsli, és néhány alapvető alapanyag, ami jó eséllyel a te hűtődben, kamrádban is megtalálható.
Hozzávalók:
• 1 kg virsli
• 10 dkg kolbász
• 10 dkg reszelt trappista sajt
• 10 dkg reszelt eidami sajt
• 3 tojás
• 2 fej vöröshagyma
• 3 pohár tejföl
• só, őrölt fekete bors
• 5 szem nagyobb édesburgonya
Elkészítés:
Mosd meg és hámozd meg az édesburgonyákat, és vágd őket karikára. A roppanós virsliket, a kolbászt és a hagymákat is szeleteld fel. Öntsd egy kis tálba a tejfölt, keverj hozzá ízlés szerint sót és borsot. Ez után fogj egy tepsit, kend ki vajjal, majd kezdd el a rétegezést: alulra tegyél egy sor édesburgonyát, rá a hagymát, majd jöhet a virsli és a kolbász, utána a trappista és az eidami sajtokból egy kevés, valamint néhány kanál a fűszeres tejfölből.
Folytasd ezt addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, arra figyelj, hogy a végén a sajttal fejezd be a sort. A sütőt melegítsd elő, majd tedd be a tepsit 170-180 fokra 30 percre. Ez után már csak annyi a dolgod, hogy tálalj, és jó ízűen megedd a villámgyors vacsorát!
Felturbózott hot dog pirított hagymával
Ez itt nem egy átlagos hot dog, hanem annál valami sokkal extrább!
Hozzávalók:
- 1 pár virsli
- 5 dkg szeletelt ementáli sajt
- 2 buci
- ½ lila hagyma
- ½ paradicsom
- 4-5 apró savanyú uborka
- ketchup
- mustár
- 1 nagyobb pfefferoni
Elkészítés:
Tedd fel főni a virslit, közben pedig vágd fel a hagymát, és egy serpenyőben pirítsd le, és tedd ki egy tányérra. Most vágd félbe a hot-dog kifliket, és 1-1 percig nyomd a forró serpenyőbe őket, hogy kicsit megpiruljanak.
Ezután már csak össze kell állítanod a hot-dogot: kanalazz a pirtított hagymából, nyomj rá ketchupot, és mustárt, szelj rá pfefferonit és uborkát, majd fektesd rá az ementáli sajtszeletet. Utolsó lépésként tedd bele a forró virslit, a tetejére még egy kis pirított hagymát, és már eheted is!
Ha egy kis desszertre vágysz, itt vannak a legfinomabbak!
- Ez a legfinomabb gofritészta receptje
- Így készül az igazi ragacsos, amerikai fahéjas tekercs – ezt te sem hagyhatod ki!
- Nagymamám édes puszedlije – recept