3 zseniális salátaöntet, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz

Petrás Gabriella | 2021. Június 14.
Nyáron a grill ételek mellé a legjobb választás egy könnyű saláta, és mi azt valljuk, a salátaöntet sem maradhat el. Gyorsan elkészíthető, ízes, fűszeres salátaöntetek következnek!

A saláta egészséges, de salátaöntet nélkül nem az igazi. Három nagyon egyszerű, mégis zseniális salátaöntetet mutatunk, amiket nagyon könnyen elkészíthetsz otthon is.

Mediterrán salátaöntet

Ha könnyed salátaöntetre vágysz, akkor ez a neked való! Ha fogyókúrázol, diétás salátaöntetként is működhet: cukor helyett nyírfacukrot használj!

Ez a salátaöntet az egyszerű és nagyszerű elve alapján működik
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverd el a balzsamecetet a citromlével, fűszerezd, azaz add hozzá a sót, a borsot és a cukrot, és lassan adagolva, kevergetés közben jöhet az olívaolaj is.
A friss fűszereket, azaz a metélőhagymát, a bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágd egészen apróra, majd add hozzá a dresszinghez. Hagyd az egészet állni fél órát, és már használhatod is! Friss zöldsalátákhoz tökéletes választás.

Juhsajtos dresszing

Ha valami extrára vágysz, ezt a salátaöntetet készítsd el! Szerintünk a házi salátaöntetek királyai közé tartozik ez a verzió.

A krémes, joghurtos salátaöntettel nem lőhetsz mellé!
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy tálba morzsold bele a juhsajtot, tisztítsd meg, majd aprítsd fel az újhagymát, majd add hozzá az apróra vágott olívabogyókat. Ezután keverd el a görög joghurtban a sót, a borsot, a citromlevet és az olívaolajat, majd öntsd rá a zöldségekre, és alaposan forgasd át. A görög salátához nagyon jól passzol az íze.

Fokhagymás salátaöntet

Ha szereted a fokhagymát és a különleges ízeket, mi ezt a salátaöntetet ajánljuk, mert zseniális az íze!

Pikáns, mustáros salátaöntet
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, és a sárgájukat verd krémesre robotgéppel, vagy egy egyszerű habverővel. Zúzd össze a fokhagymagerezdeket, add hozzá a tojássárgájához, majd nagyon lassan kezdd el adagolni az olívaolajat, miközben kevered a mártást. Egy kis tálban keverd el a mustárt, a sóval és a borssal, öntsd hozzá az ecetet, majd hagyd állni fél órát lefedve. Húsok mellé, zöldségkörettel zseniális!

Még több recept, ha gyorsan készítenél finomat!

Exit mobile version