3 különleges jegeskávé, hogy jobban viseld a hőséget

Olga | 2021. Július 15.
Ha nyár, akkor jöhet a jegeskávé. Szerencsére olyan sokféle módon el lehet készíteni, hogy sosem lehet megunni.

A forróságban egyértelmű, hogy jegeskávét kell inni, lehetőleg a kedvenc ízesítésünkkel, hogy nemcsak kávé, de ízélmény is legyen egyben. Az édes, jeges, hideg finomságot most három módon hoztuk el, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Ezt a szirupot használd a jegeskávéhoz!

A legjobb, ha saját sziruppal készítjük a jegeskávét, ehhez egy kis lábasban 120 ml vízben felforralunk 120 gramm kristálycukrot. Mielőtt ezzel édesítenénk a jegeskávét, hagyjuk teljesen kihűlni a szirupot.

Vaníliás jegeskávé

A vaníliás jegeskávét egy perc elkészíteni (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Egy üvegpohárba tesszük a szirupot és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a kávét. Ezután a poharat félig megtöltjük jégkockával, erre jöhet a tej, keverünk rajta kettőt és már kész is a vaníliás jegeskávé.

Kókuszos jegeskávé

A jegeskávé, ami igazából kávéturmix (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Első körben a vaníliarúd kikapart belsejét a 150 ml kókusztejjel feltesszük a tűzhelyre, felforraljuk, majd a mélyhűtőbe tesszük. Közben beáztatjuk a chiamagot az 50 ml kókusztejbe, majd amikor megszívta magát, a mélyhűtött kókuszos krémet és a chiamagot bedobjuk a turmixgépbe, ráöntjük a kávét és a kávélikőrt, alaposan habosra turmixoljuk, és gyorsan elfogyasztjuk az édességnek is beillő jegeskávét.

Vietnámi jegeskávé

A sűrített tej édes rétegben áll a kávé alatt (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A világ legegyszerűbb és legfinomabb jegeskávéja, a recept is végtelenül könnyű: egyharmad sűrített tej és kétharmad kávé, benne egy marék jégkockával. A látvány érdekében alulra kerüljön a sűrített tej és óvatosan csorgassuk rá a kávét, hogy ne keveredjen össze a két réteg, amíg el nem érkezik a jegeskávé a gazdájáig.

Jamie Oliver trükkje a jegeskávéhoz

Jamie Oliver egy egyszerű trükköt ajánl: egy jégkockatartóban fagyasszuk le az édesített kávét és másnap egy pohár hideg tejbe tegyünk a kávékockákból négy-öt darabot. Egy kis olvadozás után máris kész a jegeskávé.

Források: 1, 2, 3

Frissítő koktélok:

Exit mobile version