3 bögrés cseresznyés süti, amit muszáj megkóstolni!

Olga | 2021. Július 27.
A cseresznyés sütemények receptjeiben az a jó, hogy tökéletesen működnek meggyel is. Három olyan sütit mutatunk, amit ki kell próbálni akár cseresznyével, akár meggyel.

A cseresznye örök kedvenc, gyerekkorunk óta imádjuk, alig várjuk minden évben, hogy végre szezonja legyen és kilószámra tudjuk enni. Ha pedig már telítődtünk vele, akkor mehet bele a süteménybe, mert olyan nincs, hogy túl sok cseresznye lenne egy desszertben. Mutatunk három különleges sütireceptet, amit ki kell próbálni cseresznyével.

A legfinomabb cseresznyés pite

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítése:

Egy tálban a kis darabokra vágott vajat és zsírt elmorzsoljuk a liszt és só keverékével, majd annyi hideg vizet adagolunk hozzá folyamatos gyúrás mellett, amíg össze nem áll a tészta. Kétfelé választjuk a tésztát és fóliába csomagolva félretesszük a hűtőbe akár egy egész éjszakára. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A cseresznyét elkeverjük a citromlével és mandulaaromával, majd óvatosan összeforgatjuk a cukor, liszt és fahéj keverékével is. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tészta egyik felét a sütőforma méretének megfelelő méretűre, belehelyezzük a kizsírozott, lisztezett formába, belekanalazzuk a tölteléket. A tetejére felcsíkozzuk a tészta másik felét kinyújtva, hogy szép rácsos legyen a pite. Betoljuk a sütőbe 40 percre és bezsebeljük a dicséreteket a családtól.

Cseresznyés kólás torta

Több emelettel is számolhatunk a cseresznyés tortánál (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Két darab kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük egyenlően elosztva a mályvacukrot. Egy tálban összekeverjük a tésztához a lisztet, cukrot és sütőport, hozzáadjuk az olvasztott vajat, kólát és kakaót, alaposan összedolgozzuk. A tojásokat külön felverjük az íróval és a vaníliával, majd a lisztes keverékbe dolgozzuk ezt is. Az egészet kétfelé osztjuk és a két formába öntjük, 25-30 perc alatt készre sütjük. A töltelékhez egy tálban habosra verjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a mályvacukor krémet és a cseresznyelét, simára keverjük és a teljesen kihűlt tortalapra kenjük a felét, erre ráhelyezzük a másik tortalapot és a tetejére mehet a krém másik fele, dekorációnak pedig alaposan pakoljuk meg még kimagozott cseresznyével.

Dobálós cseresznyés

Egyszerű és nagyszerű a cseresznyés süti (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A cseresznyét összekeverjük 1,5 bögre cukorral és a mandulaaromával, minden más hozzávalót pedig egy másik tálban csomómentesre keverünk. Egy kivajazott sütőformába öntjük a tésztát és egyenletesen eloszlatva erre borítjuk rá a cseresznyét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40-45 percre, tálalhatjuk melegen, tetején vaníliás jégkrémmel vagy tejszínhabbal.

Via

Grillezzünk is nyáron!

Exit mobile version