A Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 25 éves története során még nem volt rá példa, hogy elmaradjon a rendezvény, most azonban mégis erre kerül sor – írja a hvg.hu. A fesztivál főszervezője ugyanis, bár eleinte még úgy kalkulált, hogy szeptember első hétvégéjén, a szokásosnál kisebb kiadásban megtartják az eseményt, a még érvényben lévő korlátozások miatt azonban végül úgy döntöttek, lefújják a gasztronómiai találkozót.
„Egyszerű a történet: ahhoz, hogy egy ekkora rendezvényt tudjunk csinálni, a jogszabályok szerint védettségi igazolványt kell kérnünk a vendégektől” – mondta a delmagyar.hu-nak nyilatkozva Frank Sándor főszervező. „Ez a Partfürdőn egy fesztivál, például a Deja Vu esetében nem gond, mert az amúgy is belépős, a vendégek a belépőkkel együtt felmutatják a védettségi igazolványukat. A halfesztivál lényege viszont az, hogy bárki jöhet. Ha Julis néni érkezik egy adag halászléért és az ajtónál szembesül ezzel, biztos, hogy nem fog elégedetten távozni. A kempingezőket, nyaralókat sem tudom ellenőrizni.”
Bár a helyi rendőrök azt javasolták, kordonozzák körbe a fesztivál területét, Frank szerint ez szembemenne a rendezvény felszabadult hangulatával.
Tavaly a pandémia miatt minifesztivál formájában rendezték meg az eseményt, több helyi étterem és csárda részvételével.
Még több halászlé az nlc-n:
- Tanuljunk a halszakácstól – így készül a sűrű halászlé
- Expressz halászlé szálka nélkül
- Nyomaszt a szürkeség? Egy csipet mediterrán életérzésért elég csak Szegedig utaznod