nlc.hu
Gasztro

Ez a magyarok kedvenc grillétele

Meglepő étel lett a grillező magyarok kedvence

Úgy tűnik, a magyarok bátrabban kísérleteznek új ízekkel, alapanyagokkal.

Felmérés arról, mi a magyarok kedvenc grillétele, és – talán ez sokakat meglep – nem egy húsféle szerepel az első helyen, hanem egy sajt, mégpedig a camembert, és az első öt között szerepelnek növényi alapanyagok is, az élmezőnyben helyet kapott többek között a cukkini és a gomba is, az első tízben szerepel még a grill hamburger, a bajor grillkolbász, egyéb kolbászok, saslik, valamint krumpli alufóliában. 

A Mit eszik az ország? felmérés résztvevői 60 közkedvelt grillfogás közül választhatták ki 10 kedvencüket. A felmérést országszerte közel 1500-an töltötték ki, hozzávetőlegesen 70%-ban nők, 30%-ban férfiak. A válaszadók jóval többen kisebb településekről szavaztak, mint a fővárosból és más nagyvárosokból A camembert sajt minden településtípusnál a legnépszerűbb, kivéve a nagyvárosokat, ahol első lett a mézes-mustáros csirkemellfilé. A voksolók fele havonta 1-2 alkalommal sütöget, 31 százalék hétvégenként, és alig akadt, aki még sosem próbálta a grillezést.

A felmérésből az is kiderült, hogy az egyedülállóknál és a párkapcsolatban élőknél szintén a camembert nyert, ezt a házasoknál néhány szavazattal felülmúlta a BBQ tarja. A magyarok leginkább csirkét, sertést és kész hentesárut (virslit, kolbászt, hamburgerhúst) szeretnek grillezni, és a fokhagymás, a mustáros, valamint a magyaros pácot részesítik előnyben.

„Meglepő számomra, hogy nem hús nyerte a szavazást, és nagyon örülök, hogy nemcsak a hagyományos ételek szerepelnek a győztes listán, hanem egyre bátrabban kísérletezünk új ízekkel, alapanyagokkal” – összegezte Ratkai Krisztina gasztrofőszerkesztő, a Mit eszik az ország? kutatás elindítója.

(via Sokszínű Vidék)

camembert

Fotó: Pexels

Receptek Magyarország kedvencével:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top