nlc.hu
Gasztro

Két gigaharcsa egy órán belül

Két embernagyságú harcsát fogtak egy órán belül

Már majdnem feladták, mikor megérkeztek a harcsák.

Két darab közel kétméteres harcsát akasztott kuttyogatás közben két horgász egy óra leforgása alatt a Lőkösházi kavicsbánya-tavon vasárnap – számol be róla a pecaverzum.

Két embernagyságú harcsát fogtak egy órán belül

Két embernagyságú harcsát fogtak egy órán belül (Fotó: Unsplash)

Tüzes Attila a Lőkösházi kavicsbánya-tóra ment pecázni vasárnap egyik ismerősével, Skorka Árpáddal. Délig egy kisebb halat leszámítva nem volt sikerük.

Ennek a tónak a sajátossága, hogy nagyon nehéz harcsát fogni nappal, inkább éjszaka aktívabbak. Tavaly sikerült négyet fognom nappal, de azóta semmi, pedig ez már körülbelül a negyvenedik alkalom volt” – jellemezte a vizet a Pecaverzumnak Attila, aki jelezte is barátjának, ahogy kezdett beesteledni, hogy menjenek ki, frissítsenek egyet. 

Így is történt, magukhoz vettek némi elemózsiát és itókát, majd újra bedobott botokkal, kezükben a kuttyogatóval várták a harcsakapást, amelyből az első kilenc óra körül meg is érkezett, egy 183 centis hal személyében.  Alig telt el tíz perc, mikor visszaértek a partról, már jött is a következő kapás, még kilenc óra előtt, ezúttal 172 centinek bizonyult a megaharcsa.

(A cikkben szereplő képek, illetve a videó is illusztrációk, Attila korábbi fogásait ábrázolják.)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top