nlc.hu
Gasztro

Fűszerek között bújt el az óriáskígyó a boltban

A fűszerek között rejtőzött a háromméteres piton az élelmiszerboltban – videó

Sydney városában egy Woolworths boltban bújt meg az óriási kígyó a polcok között.

A legtöbben nem úgy megyünk élelmiszerboltba, hogy ott veszélyben érezzük magunkat – oké, a Covid bizonyos időszakaiban azért ez másképp volt –, sőt általában kényelmesen és biztonságban vásárolgathatunk, nem is sejtve, hogy mik rejtőzhetnek a sorok között. Egy ausztrál boltba például a fűszeres polcokon egy riasztó élőlény rejtőzött el, és amikor az egyik vásárló riadtan meglátta, azonnal videóra is vette az állatot – írja a LadBible.

A termetes piton nem ijedt meg az emberektől, hanem lazán kikandikált a polcok közül. Helaina Alati elmondta, hogy amikor megpillantotta a kígyót, az arca nagyjából húsz centire volt az állattól, és pont őt nézte.

Mintha arra kért volna, hogy vigyem ki őt innen

– mondta a híradósoknak. A háromméteres állat egyáltalán nem volt agresszív, nyugodtan hagyta, hogy kivigyék onnan. Helaina nem volt szívbajos: egy zsák segítségével fogta be az állatot és vitte ki a boltból. Ebben nyilván segítségére volt a rutinja is, Helaina ugyanis korábban önkéntes kígyóbefogóként dolgozott, ami valóban egy létező pozíció Ausztráliában. Később az állatot a környékbéli bozótosokban szabadon engedték, a bolt dolgozói pedig alaposan körülnéztek, hogy nincsenek-e a pitonnak rokonai a boltban. Nem voltak.

Kígyókról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top