Szabadidő

Királypitont találtak egy belvárosi építkezésen

A dolgozók csak azután vették észre a hüllőt, hogy az egyikük rálépett.
Pitont találtak az építkezésen.

„Királypitont találtak egy belvárosi építkezésen az ott dolgozó emberek” – írja Facebook-oldalán az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat, melynek munkatársai végül biztonságos helyre juttatták az állatot. „Először azt hittük, hogy sikló, mert 10-ből 9 alkalommal siklóhoz szoktak riasztani minket” – mondta az RTL Klub híradójának Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke.

Mire az újpesti állatmentők a helyszínre érkeztek, a munkások már belerakták a pitont egy dobozba: mivel a hüllő összetekeredett és mozdulatlanná dermedt, azt hitték elpusztult. Az állatmentők a mentőben egy speciális inkubátorba tették és pillanatok alatt felmelegítették: mire az Állatkerthez értek vele a piton már vígan mozgott.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője elmondta, a talált kisebb fajta királypiton nem tartozik a veszélyes állatok körébe, és szerencsére csak kisebb felületi sérüléseket szenvedett. Hozzátette a kígyó emberi kézhez van szokva, nagyon szelíd, egyelőre nem tudni, hogy megszökött, vagy kitették.

Olvass még többet kígyókról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top