3 zseniális recept kovászos uborkával – imádni fogod őket!

P.G. | 2021. Augusztus 23.
Ha te is rajongsz a kovászos uborkáért, ezt a 3 receptet muszáj elkészítened még idén! Nekünk a leves a kedvencünk.

A kovászos uborkát nemcsak köretként vagy savanyúságként lehet fogyasztani, hanem könnyedén készíthetsz belőle főételt is. Egyik recepthez sem kell nagy konyhai tudomány, mégis nagyon finom ételeket varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt.

Kovászos uborka leves

Ha egy kis felfrissülésre vágysz, ezzel a hideg krémlevessel jól jársz! 

A kovászos uborka leves az egyik legjobb dolog nyáron
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kockázd fel a kovászos uborkákat, add hozzá a levét, a hideg zöldségleves alaplevet és a joghurtot. Zúzd össze a fokhagymát, jöhet hozzá az apróra vágott friss kapor, majd az egészet dolgozd krémesre botmixerrel. Ez után már csak annyi a dolgod, hogy néhány órára beteszed a hűtőbe, hogy az ízek igazán összeérjenek. Tálaláskor olíva olajjal meglocsolva tálald, mellé fokhagymás pirítóst is kínálhatsz.

Kovászos uborka saláta

Még mindig a könnyedség jegyében ajánljuk ezt a salátát, ami eltér a nagyi uborkasalátájától, de hasonlóan könnyű elkészíteni, és nagyon finom.

Magában és pitával is eheted
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kaprot mosd meg, és aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, majd a sóval, a borssal és a cukorral együtt keverd el a görög joghurtban, ezzel kész is az öntet. Most jöhetnek a kovászos uborkák: vágd őket kockára, majd a kígyóuborkát is, és forgasd bele őket a joghurtos öntetbe. Utolsó lépésként tördeld bele a fetasajtot, és tálalás előtt szórd meg az egészet friss kaporral.
Krumplifőzelék kovászos uborkával

Krumplifőzelék kovászos uborkával

Ez a recept talán nem annyira meglepő, mint a kovászos uborkás arcápolás, de tény, szokatlan. Pedig akovászos uborka nagyon jól passzol a krumplifőzelékhez. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!

A kovászos uborka nagyon jót tesz a krumplifőzeléknek
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vágd apróra a hagymát, és dinszteld meg az olajon. Közben pucold meg a krumplit, kockázd fel, és dobd rá a hagymára. Az egészet öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, majd add hozzá a babérlevelet, és főzd addig, amíg a krumpli meg nem puhul. Amíg fő, kockázd fel apróra a kovászos uborkákat, és ha már puha a krumpli, add hozzá a tejföllel együtt. Főzd még 5 percet állandó kevergetés mellett, végül szalonnapörccel – vagy friss kaporral tálald.

Még több gasztro!

Exit mobile version