nlc.hu
Gasztro

Megmérgezhették az italokat egy darmstadti egyetemen

Rosszul lettek egy darmstadti egyetem diákjai, szándékos mérgezésre gyanakodnak

Volt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Az ügyben egy negyvenfős nyomozócsoport vizsgálódik.

A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást kedden, miután hétvégén sokan rosszul lettek a Darmstadti Műszaki Egyetem kampuszán fogyasztott víztől, illetve tejtől. A beszámolók szerint valamennyi áldozat hányingerre panaszkodott, és voltak, akiknek végtagjaik is elkékültek. A hivatalos tájékoztatás szerint jelenleg hat ember szorult kórházi ápolása, közülük egy 30 éves férfit a tünetei súlyossága miatt életveszélyes állapotban szállítottak be, de már sikerült stabilizálni az állapotát.

Az ügy kivizsgálására egy negyvenfős nyomozócsoportot állítottak fel. A rendőrség azt gyanítja, hogy a tejes és vizes palackokba valamikor péntek és hétfő között keverhettek mérget. A hatóságok arra kérik a diákokat, hogy csak olyan ételt vagy italt fogyasszanak, amit saját maguk vittek az egyetem területére, azoknak pedig, akik helyben vásárolt vizet ittak, és esetleg rosszul érzik magukat, azt tanácsolják, hogy azonnal forduljanak orvoshoz.

(via 444.hu/Telex)

 Darmstadt

A Darmstadti Műszaki Egyetem L201 épületének bejárata az üvegre ragasztott tájékoztatással. (Fotó: Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top