Az amerikai palacsinta nagy kedvenc szerte a világon, ezért már nemcsak a hagyományos, juharsziruppal leöntött, fehér lisztes fajtáját ismerhetjük, hanem számtalan variáció és recept látott napvilágot róla. Elhoztuk most azt a három különleges amerikai palacsintát, amit mindenképp ki kell próbálni, főleg, ha egészségesebb palacsintára vágynál.
Édesburgonyás palacsinta
Hozzávalók:
- 1 közepes édesburgonya
- ½ bögre zabpehely
- 1 nagy tojás
- 4 tojásfehérje
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál fahéj
- ¼ bögre natúr görög joghurt
Elkészítése:
Az édesburgonyát betesszük a mikróba 5-8 percre, ennyi idő alatt megpuhul és könnyen lehúzható lesz a héja. Hámozás után összenyomkodjuk az édesburgonyát, hozzáadjuk az egész tojást és a négy fehérjét, a vaníliaaromát, fahéjat és a görög joghurtot, majd alaposan elkeverjük a mixer segítségével. Forró, olajjal kikent serpenyőbe teszünk egy tenyérnyi méretű tésztát, mindkét oldalát 1-2 percig sütjük és már kész is van a palacsintánk.
Cottage cheese palacsinta
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 banán
- 2 tojás
- ½ bögre cottage cheese
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- ½ teáskanál fahéj
- csipet só
- 2 evőkanál tej
Elkészítése:
A zabpelyhet és a sütőport alaposan összedaráljuk, majd a többi hozzávalóval simára keverjük egy botmixer segítségével, hogy ne legyen darabos a tészta a cottage cheese miatt. A forró, olajjal kikent serpenyőben kisebb halmokat teszünk (¼ bögrényit) a tésztából és aranybarnára sütjük az amerikai palacsinta mindkét oldalát.
Spenótos palacsinta
Hozzávalók:
- 1 bögre friss spenót
- 1 bögre növényi tej
- 1,5 bögre zabliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy tojás
- ⅓ bögre csokipasztilla
Elkészítése:
A növényi tejet összeturmixoljuk a spenóttal, majd hozzáadjuk a mézet, olívaolajat és tojást. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és hozzáöntjük a folyékony keveréket, majd egynemű tésztává mixeljük. Egy forró, olajjal kikent palacsintasütőben kis méretű palacsintákat sütünk a spenótos tésztából, tálaláskor pedig megszórjuk csokipasztillával.