nlc.hu
Gasztro

Megosztó trükk a mikrohullámú sütő használatához

Nagy vitát okozott, hogyan kell helyesen használni a mikrohullámú sütőt

Egy videóban megmutatták, hogyan is kellene helyesen használni a mikrohullámú sütőt, de aztán nagy vitát okozott a trükk.
Mikrohullámú sütő

Igencsak meglepődött Isabella Avila amerikai tiktoker csaknem 16 millió követője, amikor a fiatal nő egyik videójában azt mutatta meg, hogy eddig mindenki rosszul használta a mikrohullámú sütőt.

„Biztos ismeritek, amikor megmelegíted az ételt, és egyes részein olyan forró, hogy megégeti a szádat, máshol pedig még mindig jéghideg” – ismerteti a videó elején a kiinduló problémát a nő.

A magyarázata szerint mindez azért fordul elő, mert az ételt nem a mikrohullámú sütő üvegtányérjának a közepére kellene tennünk, hanem a szélére. Így ugyanis valóban forog az étel a mikróban, és egyenletesen melegszik fel, legalábbis a nő szerint.

Sok hozzászóló nagyon hálás volt a trükkért, és azt kívánták, bárcsak korábban ismerték volna ezt a módszert. De nem mindenki volt elájulva a videótól, egyesek szerint semmi értelme ennek a hacknek. Ráadásul így vélekedik egy szakértő is.

„Az ételek elhelyezése a forgótányéron nem befolyásolja a melegítést. Attól függetlenül lesznek forró és hideg foltok, hogy az ételt az üvegtányér oldalára vagy a közepére helyezzük” – mondta Colin Jones, az Appliances Online munkatársa a News.com.au-nak.

Egy hozzászóló is hasonlókat írt, de hozzáfűzte, hogy egyedül az működik, ha lyukat csinálsz az étel közepébe. De ez majd bizonyára egy másik videó lesz…

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Pexels/Lisa)

Tudnivalók a mikróról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top