nlc.hu
Gasztro

Mire jó a margarin?

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó a margarin!

Néhány tipp, hogy könnyebb legyen a konyhai munka és néhány információ, amit eddig talán nem tudtál a margarinról.

Krémes, lágy, puha, omlós: ha egy étel ilyen, máris nyert ügye van a szakácsnak. Ha pedig egy receptben olvassuk ezeket a szavakat, már futnánk is a konyhába. Nos, kedvenc finomságaink ezeket a tulajdonságokat sokszor valamilyen zsiradéknak köszönhetik – egyre gyakrabban a margarinnak.

Több mint 150 év telt el azóta, hogy a margarint 1869-ben szabadalmaztatta Mouriés francia vegyész. Nagyot fordult a világ azóta, és ez alól a margarin sem kivétel, mind a gyártási technológia, mind a receptúra rohamos fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Aki kipróbálja az új, 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó Rama margarinokat maga is meggyőződhet erről. A könnyű kenhetőség maradt, ehhez jön a finom íz és a természetesség: sok értékes növényi olaj, zéró tartósítószer, zéró térfogatnövelő, zéró mesterséges színezék, zéró adalék. Ugye jól hangzik?

Az új, 100%-ban természetes összetevőkből készült Rama margarin nem csak a szendvicset teszi finomabbá, de főzéshez és serpenyőben sütéshez is tökéletes választás. De lássuk, hogy egy kis kreativitással mi mindenre használhatod még a margarint a konyhában:

Alapként

Ha rakott ételt készítesz, érdemes margarinnal kikenni a jénai alját és oldalát, majd erre zsemlemorzsát szórni. Még a mosogatógéped is hálás lesz ezért!

Könnyítésként

Elkészült a világ legszebb születésnapi tortája, de képtelenség rendesen felvágni, mert a szelet fele a késre ragad? Kend be vágás előtt a kést egy kevés margarinnal, és csodát fogsz látni!

A puhaságért

Elkelne egy egészséges köret a sült hús mellé? Zöldségek párolásánál érdemes margarint használni, így ugyanis előbb, és egyenletesebben puhulnak meg az alapanyagok.

A külsőért

Melegszendvicseknél ne csak a kenyérszeletek belsejét kend meg, hanem a külsejükre is menjen egy halvány réteg 100%-ban természetes összetevőkből készült Rama margarin, sokkal finomabb lesz tőle a szendvics – és tálaláskor is jobban mutat.

Rengeteg előnyös tulajdonsága van a margarinnak (Fotó: Getty Images)

Rengeteg előnyös tulajdonsága van a margarinnak (Fotó: Getty Images)

A szilárdságért

A pitealapoknál nem is kérdés, hogy margarint használj vaj helyett, mert könnyebb bánni vele, és nem szakad annyira a nyers tészta.

A jó zsírokért

Csomagolnál valamit a kicsiknek uzsonnára? ? Használd bátran szendvicsalapnak! A margarinok növényi alapú élelmiszerek, olyan egészséges zsírsavakat tartalmaznak, amelyeket a szervezetünk nem képes magától előállítani, de fontosak a gyermekek fejlődése szempontjából. Ilyen például a koleszterinszintet is csökkentő Omega3 zsírsav.

A környezetünkért

A növényi alapú margarin előállítása sokkal inkább környezet- és állatbarát, mint más zsiradékoké. A csökkenő ökológiai lábnyom pedig menő!

Az aktivitásért

Legyen szó bármilyen zsiradékról, energiát adnak a szervezetünk számára, és persze vannak vitaminok, amik csak ebben oldódnak. A sejthártya és a csont alkotóelemei.

Kezelhetőség

És hogy a legfontosabbat el ne feledjük: a szuper kenhetőség – nincs több fagyott, késsel farigcsált zsiradék, amikor ennéd már azt a kenyeret…

Ha inspiráltak az ötletek, tedd próbára te is az új, 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó Ramát!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top