A bögrés sütikben az a szenzációs, hogy bármikor, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetők. Arra kell csupán odafigyelni, hogy a receptet hány deciliteres bögrére tervezték, mert nem mindegy, hogy 2 vagy 2,5 deciliterrel számoljuk a hozzávalókat. Mi most olyan recepteket hoztunk az őszi estékre, melyekhez 2,5 deciliteres bögrével kell mérni az alapanyagokat.
Villámgyors joghurtos
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre natúr joghurt
- ¼ bögre olaj
- 1 bögre cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban összekeverjük a joghurtot a cukorral és az olajjal. Ezután mehet bele a két tojás és a sütőporral elkevert liszt is szép fokozatosan, állandó keverés mellett. Az így kapott süteménytésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 40 percig sütjük.
Mák és mascarpone
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- ⅔ bögre tej
- ½ bögre darált mák
- 2 evőkanál mascarpone
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 citrom héja és leve
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tejben elkeverjük a mákot, a lisztet pedig vegyítjük a sütőporral, szódabikarbónával és a citrom reszelt héjával. Habverővel fehéredésig verjük a tojásokat a cukorral, majd beleöntjük a mákos tejet és a végén mehet bele a lisztes keverék is. Ha alaposan elkevertünk mindent, akkor még hozzáadjuk a citrom levét és a mascarponét, majd az egészet beleöntjük a kivajazott, lisztezett sütőformába, és 40 percig sütjük.
Jókedvű kakaós
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre olaj
- ½ bögre csokoládépasztilla
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 tojás
- 1 vaníliás cukor
- ½ csomag sütőpor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszttel elkeverjük a sütőport és kakaóport, a habverővel pedig fehéredésig verjük a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral. Ebbe a cukros tojásba mehet az olaj és a tej, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztkeveréket is. Amikor szép simára kevertük, belezúdítjuk a csokipasztillákat (ez helyettesíthető apróra tört étcsokival), kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük a bögrés sütit és 35 perc alatt készre sütjük.
Őszi sütőtökös
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre cukor
- 1 bögre reszelt sárgarépa
- 3,5 bögre sütőtök
- 2 teáskanál tökmagolaj
- 40 gramm vaj
- 2 tojás + 2 tojásfehérje
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és tökmagolajat alaposan összekeverjük. A habverővel a vajat és a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást és a két tojásfehérjét, a sütőtököt és a sárgarépát. Ha ezt szép simára kevertük, akkor mehet bele a lisztes keverékünk is. Kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, betoljuk a sütőbe 30 percre, és megpróbáljuk megvárni, míg kihűl, mielőtt mind megennénk.
Őszi receptek:
- 12 őszi recept, amit ki kell próbálnod az őszi szünetben
- Őszi finomságok a testnek és léleknek
- 6 őszi recept, amit kár lenne kihagyni