Ez a legjobb bögrés almáspite-recept – puha, szaftos, pillanatok alatt elfogy!

G.P. | 2021. November 09.
Ha szereted az almás pitét, de alig van időd sütni, akkor ez a bögrés recept a neked való! Néhány perc alatt elkészítheted, és nemsokára már eheted is a puha, illatos süteményt.

Az almás pite igazi őszi sütemény, millió verziója létezik, és mindenkinek van minimum egy bevált receptje. Mi most egy végtelenül egyszerű bögrés változatot mutatunk, amit akkor is el tudsz készíteni, ha nem vagy gyakorlott a konyhában, vagy egyszerűen nincs sok időd a sütésre.

Bögrés almás pite

Szeretjük a különleges almás pitéket, és a hagyományos, nagyiféle süteményre is nagy igent mondunk, de vannak napok, amikor csak egy egyszerű, minden felhajtástól mentes sütire vágyunk. Ez pont ilyen.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Első lépésként kapcsold be a sütőt, és melegítsd elő. Reszeld le az almákat, majd fahéjas cukorral szórd meg, és hagyd állni egy kicsit. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot keverd el egy tálban. Add hozzá a tojásokat, a tejfölt és az olajat, majd az almát csepegtesd le, add a masszához, és alaposan dolgozd el, hogy ne legyen csomós.

Ezzel kész is a tésztád, fogj egy mélyebb tepsit, béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztádat, és süsd meg 180 fokon. Körülbelül 35-40 perc alatt kész lesz, de végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed az almás pitét! Ha kihűlt, a tetejét szórd meg porcukorral, és élvezd az ősz legegyszerűbb és legjobb almás pitéjét!

Így készíts gyors vacsorát!

Exit mobile version