nlc.hu
Gasztro

Kivonták a forgalomból Schobert Norbiék egyik termékét

Schobert Norbi egyik termékére lecsapott a Nébih, megszólalt a fitneszguru

Túl sok volt benne a szénhidrát, kivonta a forgalomból a hatóság.

Lecsapott a Nébih a Norbi Update egyik termékére. Nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmazott a Vitacool Prémium Kft.-nél készülő, Norbi Update Keto Mézédes – Mézhelyettesítő szirup édesítőszerekkel elnevezésű termék, ezért a hatóság elrendelte a forgalomból való kivonását és visszahívását a fogyasztóktól – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Schobert Norbi

Schobert Norbi egyik termékében túl sok volt a szénhidrát (Fotó: Sajtóklub)

A laboratóriumi vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy a mézhelyettesítő szirup nem engedélyezett adalékanyagokat (például nagy mennyiségű tartósítószereket) tartalmaz, továbbá a jelölésen feltüntetett értékhez képest tűréshatár feletti mennyiségben van benne szénhidrát.

A Blikk megszólaltatta a történtekről Schobert Norbit, aki elmondta, hogy az ügyben a bérgyártót marasztalták el, nem pedig őket. Elárulta, 2 grammal több volt a termékben a szénhidrát, de nem ők hibáztak, hanem a bérgyártónál történhetett valami malőr.

Olvass még Schobert Norbiról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top