Ha nem főzöl meg egy egész doboz vagy zacskó spagettit, és csak egy-két adagot készítesz, könnyen előfordulhat, hogy túl sok vagy túl kevés tésztát főzöl.
A precíz konyhatündérek persze előveszik a mérleget, és grammra pontosan kimérik a tésztát, mielőtt a főzővízbe teszik. Kicsit körülményes megoldás, így a legtöbb ember csak megsaccolja a mennyiséget, ami nem mindig sül el jól.
A Cleverly nevű YouTube-csatornán most – más trükkök mellett – bemutattak egy tuti módszert a spagetti mennyiségének halálpontos, mégis egyszerű meghatározására. Létezik olyan speciális tésztaszedő kanál, amelynek lyukas a közepe, és nem csak azért, hogy a víz ott folyjon ki. A lyukba pontosan egy adagnyi száraz spagetti fér, így könnyű kimérni az adagokat.
Íme videón is a módszer:
A trükk egyébként nem csak a spéci kanállal működik, bármilyen lyukas tárgyat vagy karikát használhatunk, csak előtte „kalibrálni” kell, hogy mekkora mennyiség fér bele.
(Kiemelt kép: Pixabay)
Tésztafőzési tippek az nlc-n:
- A tökéletes al dente tészta 5 lépésben
- Fogadjunk, hogy neked is tudunk újat mondani a tésztafőzésről!