nlc.hu
Gasztro

Újranyit Budapest legendás étterme, a Gundel

Végre újranyit Budapest egyik legismertebb étterme

A koronavírus-járvány miatt sokat csúszott az újranyitás.

A legendás Gundel étterem, amely több mint 125 éve szolgálja ki vendégeit, az elmúlt időszakban hatalmas átalakuláson ment keresztül.

gundel étterem, nyitás

A Gundel étterem épülete (Fotó: Jászai Csaba/ MTI)

Magyarország egyik leghíresebb étterme számos történelmi esemény szemtanúja volt, az exkluzív étteremnek helyet adó Gundel Ház és a kertje túlélte a történelem viharait, két világháborút, gazdasági válságokat és az államosítás évtizedeit is..A hungarikumok listáján 2014-től szereplő Gundel-ház a 20. század hajnalán született, a magyar konyhaművészet úttörőjének számított.  A Gundel egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével, ezért az étterem szeretne megújulni és újra a magyar főváros egyik kulináris fénypontjává válni.

A szintén világhírű New York kávéházat is sikerrel üzemeltető Eventrend csoport 2021 májusában vette át a világhírű Gundel üzemeltetését, ám a koronavírus-járvány miatt hivatalosan csak ma, december nyolcadikán nyílt újra a Városliget ikonikus étterme.

„Visszatérés a gyökerekhez, életre keltett hagyományok, precízen elkészített klasszikusok – ez a Gundel, amely átlép egy modern, pezsgő kávéházi időszámításba! Gyere és győződj meg minderről a saját szemeddel” – írták a nyitás alkalmából Facebook-oldalukon.

A következő évtizedekben az Eventrend cégcsoport szeretné ezt az örökséget megőrizni, minél több magyar és külföldi vendég számára megmutatni: a cél, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető, hanem sokaknak okozzon örömteli pillanatokat.

(24, Gundel étterem)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top