nlc.hu
Gasztro

Helyes élelmiszertárolás

Tudományos oka van, hogy miért kell a borst mindig a szekrényben tárolni

Egyes élelmiszerek szeretik a hűtőszekrényt, míg vannak, amiket nem szabad hidegre tenni.

Vannak élelmiszerek, melyeknél egyáltalán nem mindegy, hogy tárolod azokat. A csokoládét például sokan a hűtőszekrényben tartják, ami nagy hiba, mert az íze és állaga is tönkremehet a hidegben. Jó, ha tudod, hogy a csokit száraz és hűvös helyen kell tárolni, védve a közvetlen napfénytől.

A borsnak nem jó a közvetlen napfény (Fotó: Pexels.com)

A borsnak nem jó a közvetlen napfény (Fotó: Pexels.com)

Aztán ott van a kenyér, amelyet lehetőleg száraz, légmentesen zárható helyen kell tartani, de akár a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban is tárolható, attól függően, hogy mikor akarod elfogyasztani.

Bizonyos gyümölcsfajták, például a citrom, a lime és a narancs biztonságosan tárolhatók a hűtőszekrényben, de mások, például a banán, megszenvedik a hideget.

A tojásokat hűtőszekrényben is lehet tartani, bár állandó hőmérséklet jobb nekik, ezért nem szabad abban az ajtórészben tárolni, ahol a hőmérséklet a legjobban emelkedik és csökken.

Most a borsról derült ki, hogy a tárolásának legjobb módja a konyhaszekrény, védve a közvetlen napfénytől, mert a fűszer zamatát adó piperin fénnyel érintkezve lebomlik és tönkremegy az íze.

(VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top