Így lesz tökéletes a sült bacon – elárulta a módszerét a séf, aki Erzsébet királynőnek is főzött

S. Z. | 2022. Január 25.
Jeff Baker régebben II. Erzsébet királynőnek is főzött, most megosztotta az isteni sült bacon titkát.

A sült bacont sokan szeretik, különösen hétvégén egy finom villásreggeli részeként. Viszont nem mindenki tudja úgy megsütni, hogy ropogjon, és ne maradjon zsíros.

Jeff Baker, a Farmison & Co vezető fejlesztő séfje, aki régebben II. Erzsébet királynőnek is főzött, elárulta, hogyan lesz a sült bacon a legfinomabb.

A lényeg, hogy a lassú, egyenletes sütés ilyenkor nem jó megoldás, mert úgy nem lesz ropogós a bacon. Ehelyett a serpenyő legyen jó forró, amelyben szépen megsül a bacon.

A forró serpenyő az isteni sült bacon titka (Fotó: Unsplash/Jonathan Daniels)

„Szerintem a bacon sütésének legjobb módja, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés természetes zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk” – mondta a séf.

Így ha megfelelő volt az alapanyag minősége és a szeletek vastagsága, akkor a bacon széleinek szépen karamellizálódniuk kell. A kiolvadó zsír pedig isteni ízt eredményez, nem kell majd hozzá semmilyen szósz, úgy lesz tökéletes, ahogy van.

(Daily Star)

Exit mobile version