nlc.hu
Otthon

Tökéletes sült bacon

Rém egyszerű módszer: így lesz tökéletes a sült bacon

Az idők változnak, a bacon állandó, és ha tökéletes sült baconra vágysz, csak tanulj meg csavarni.

Vannak eddig is ismert trükkjei annak, hogy mitől lehet ízletesre sütni egy szelet bacont, de most egy újabb trükk (vagy csavar) terjed az interneten. Ahogy azt mondják, ettől lesz a bacon egyszerre ropogós és szaftos is. 

A trükk egyszerű, pusztán meg kell csavarni minden szeletet, sűrűn egymás mellé pakolni egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolni. 20 perccel később meg kel forgatni, majd még 20 percre visszatolni, és kiemelni a darabokat a kisült zsírból. Így: 

Ha még a tökéletesnél is tökéletesebb eredményt szeretnénk: az előbbi műveletet annyival toldjuk meg, hogy a csavart baconoket rácsra tesszük, 200 helyett 180 fokra állítjuk a sütőt, és 25 percet adunk neki. Így a kicsöpögő zsír a rács alá helyezett tepsibe folyik, és még finomabb lesz a végeredmény: 

@richardeats

Twisted Bacon. Absolutely delicious. @babyphotog @lowcarbstateofmind @houseofketo #Bacon #LearnOnTikTok #EasyRecipes #CrispyBacon #Delicious #Yum #

♬ original sound - RichardEats

(via GMA)

Extrém szalonnázás: 

sült bacon

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top