nlc.hu
Trend

Angolos reggeli a vulkán láváján sütve

Tüzes reggeli: tojást és bacont sütött az izlandi vulkán láváján a férfi

Szerinted kisült a reggeli, vagy valami egészen más sült ki a férfi vulkános kísérletéből?

Egy izlandi férfi gondolt egyet, és megpróbált néhány szalonnát és tojást kisütni egy vulkánból épp kitörő, olvadt láva tetején.

Tüzes reggeli: Tojást és bacont sütött az izlandi vulkán láváján a férfi

Tüzes reggeli: Tojást és bacont sütött az izlandi vulkán láváján a férfi (Fotó: Youtube)

A kísérletről természetesen felvétel is készült, amelyen látható, hogy Eiríkur Hilmarsson tojást és bacont dob egy serpenyőre, majd azt a láva tetejére helyezi.

Hogy mi történt? A láva természetesen elemésztette a serpenyőt is, vele együtt az angolos reggelit is. Ha mesében történt volna mindez, a történet úgy zárult volna, a vulkán jóllakott, az ember pedig éhes maradt.

A Fagradalsfjall nevű vulkán Izland délnyugati részén tört ki a hétvégén, és azóta rengetegen látogatnak el a helyszínre. Atli Gunnarsson, Suðurnes-i rendőrfőkapitány azt mondja, a tömeg túlnyomó részben normálisan viselkedett, de ahogy Eiríkur, így mások is túl közel mentek a lávához. Ez nemcsak az esetleges égési sérülések miatt veszélyes, hanem a gázkibocsátás miatt is, aminek belégzése nyilván nem túl egészséges.

(via)

Megkívántad az angolos reggelit?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top