nlc.hu
Gasztro

Citromot hív vissza az Auchan

Figyelmeztet az Auchan: visszahívnak egy citromot

Lédig citromot hív vissza az Auchan, ha vettél belőle, ne edd meg.

Az Auchan Magyarország Kft. visszahívja az ANY YASA GIDA VE TARTIM MESIN cég által forgalmazott/csomagolt lédig citrom megnevezésű terméket, amely 2022.01.18-31. közötti időszakban volt kapható az áruházakban.

Az Auchan közleménye szerint ezt a citromot érinti a termékvisszahívás:

Auchan citrom termékvisszahívás

Ezt a citromot hívja vissza az Auchan (Forrás: Auchan)

  • Megnevezés: lédig citrom
  • Forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.
  • Csomagoló: ANY YASA GIDA VE TARTIM MESIN
  • Vásárlás időszaka: 2022.01.18-31.
  • Csomagolás dátuma: 22-01-12

Az áruházlánc azt kéri, hogy akik ilyen termékeket vásároltak, biztonságuk érdekében ne fogyasszák el, hanem mielőbb vigyék vissza az áruházba, ahol a termék teljes vételárát visszafizetik akár blokk nélkül is.

Az Auchan nem közölte, hogy mi az oka a termékvisszahívásnak. Néhány napja azonban a Nébih arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatósági ellenőrzés ellenére az elmúlt időszakban a szakemberek több esetben tapasztalták, hogy szennyezett citromok, narancsok kerültek Magyarországra.

Mint írták, az Európai Unión kívüli országokból – elsősorban Törökországból – olyan gyümölcsök (például citrom, grapefruit, narancs, mandarin, klementin) érkeztek hazánkba, amelyek vagy a megengedett határérték felett tartalmaztak egy-egy növényvédőszer-hatóanyagot, vagy az EU-ban már nem engedélyezett növényvédőszert használtak fel a kezelésükre.

(Címlapi kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Thitiphum Koonjantuek)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top